"Trafik Dedektifleri Projesi" Samsun'da uygulamaya girdi

"Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında bu kez Samsunlu öğrenciler trafik dedektifi oldu. Opet firmasının öncülüğünde gerçekleştirilen projede 3-17 yaş arasındaki öğrencilere trafik bilincini aşılanması hedefleniyor.Aile ve Sosyal Politikalar...

Google Haberlere Abone ol
"Trafik Dedektifleri Projesi" Samsun'da uygulamaya girdi

"Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında bu kez Samsunlu öğrenciler trafik dedektifi oldu. Opet firmasının öncülüğünde gerçekleştirilen projede 3-17 yaş arasındaki öğrencilere trafik bilincini aşılanması hedefleniyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Uluslararası Polis Birliği ve OPET'in desteğiyle düzenlenen "Trafik Dedektifleri Projesi"nin Samsun'daki ilk dersi Alparslan İlköğretim Okulu’nda verildi.

OPET Kurumsal İletişim Müdürü Ayşenur Aydın’ın projeyi ne amaçla yaptıklarını anlattı. Projenin uzun soluklu olduğuna dikkat çeken Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkan Yardımcısı Yakup Çalışır ise, “Bugün burada alacağınız ders normal derslerinizden biraz farklı olacak. Peki, bu fark ne olacak; ders gördükten hemen sonra dışarıya çıkar çıkmaz uygulayabileceğiz bazı bilgiler size verilecek. Normal derslerde bazen istediğiniz notu alamayabilirsiniz ama onun telafisi var. Ancak burada verilecek olan trafik dersine dikkatinizi vermezseniz bunun neticesinde not kırıklığından ziyade de hayatınızda önemli değişiklikler yaşayabilirisiniz. Hiç düşündünüz mü? kaç bin aile trafik kazaları nedeniyle yok oldu. 30 yıllık bir zaman diliminde her aileyi ortalama 5 kişi kabul edersek bugüne kadar 32 bin aile yok oldu. Bunun tek sebebi trafik kazaları. Oysa trafik kazalarının önlenmesinde bizlerin ve sizlerinde yapabilecekleri şeyler var.” dedi.

Konuşmaların ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik polisleri öğrencilere ilk trafik dersini anlattı. Ders esnasında yaşanabilecek muhtemel kazaları öğrenciler sahneye çıkıp canlandırdı. Program sonunda derse katılan öğrencilere bilgilendirici broşür ve “Trafik Dedektifi” kartı dağıtıldı.

Proje tanıtımına Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ve OPET yetkilileri katıldı.

CİHAN

Yorumlar