Trafik Dedektifleri Projesi eğitimleri başladı

Karabük’ün Eflani İlçesinde, trafik bilincini oluşturmak amacıyla 3-17 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Trafik Dedektifleri projesi eğitimleri başladı.Eflani lisesi konferans salonunda 9. sınıflara Eflani İlçe Emniyet Amirliği Trafik...

Google Haberlere Abone ol
Trafik Dedektifleri Projesi eğitimleri başladı

Karabük’ün Eflani İlçesinde, trafik bilincini oluşturmak amacıyla 3-17 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Trafik Dedektifleri projesi eğitimleri başladı.

Eflani lisesi konferans salonunda 9. sınıflara Eflani İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil Büro personeli uzman polis Hamza Sarıyüce tarafından verildi. Lise, orta öğretim ve ilköğretim öğrencilerinin tamamına dönüşümlü olarak verilecek eğitimde; trafik nedir, trafik uyarıcı işaret ve levhaları nelerdir, emniyet kemeri ve güvenlik konuları hakkında bilgiler verildiği ifade edildi.

Projenin 3-17 yaş arasındaki tüm çocukları kapsadığını belirten İlçe Emniyet Amiri Musa Celebi; “Bu proje Eflani’de ki 3-17 yaş arasındaki tüm çocuklara trafik konusunda bilinçlendirmeye yönelik bir çalışmayı kapsıyor. 3-17 yaş arasındaki tüm çocukların Trafik Dedektifi yapabilirsek, trafik konusunda bilinçlendirip bu soruna sahip çıkar hale getirebilirsek sorunu da çözebileceğimiz inancıyla bu projeye dört elle sarıldık.” dedi.

Trafik Dedektifleri Projesi ile 3 yıl içerisinde Türkiye’nin 81 ilindeki okullarda 3-17 yaş arasındaki toplam 1,5 milyon çocuk ve gence trafik bilinci aşılanması hedefleniyor. Klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri sağlanacak. Bu doğrultuda verilecek eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Proje kapsamında ayrıca; trafik güvenliğinde toplumsal duyarlılığın artırılması, trafik denetimlerinin gerekliliği konusunda kamuoyu algısının güçlendirilmesi, trafik kuralları konusunda farkındalık oluşturulması yoluyla mevcut algıda değişikliğin sağlanması ile trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşüm hedefleniyor. CİHAN

Yorumlar