Trabzon'un mazisi bu sergide canlandırılıyor

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü'nün ikincisini düzenlediği ‘Mazisini Özleyen Şehir' sergisi, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'un mazisi bu sergide canlandırılıyor

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü'nün ikincisini düzenlediği ‘Mazisini Özleyen Şehir' sergisi, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Olgunlaşma Enstitüsü’ne davam eden kursiyer kadınların yaptığı yöresel ve geleneksel el sanatlarından oluşan şehrin geçmiş kültürünü yansıtan değişik eserlerin yer aldığı sergideki eski eşyalar ve fotoğraflar ziyaretçileri maziye götürdü.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Trabzon’un zengin bir kültür ve tarih hazinesine sahip olduğunu söyledi. Bu eserlerin bir bölümünün burada sergilendiğini anlatan Öz, "Olgunlaşma Enstitümüz, halk eğitim kurslarımız ve kültür müdürlüğümüzün kursları ve bunun yanında özel olarak çalışan yöresel el sanatlarıyla ilgili üretim ve nesilden nesile aktarma faaliyetini yürüten çalışkan insanlarımız var. Bunların daha kurumsal olarak gelecek nesillere aktarılmasını ve yaşatılmasını istiyoruz. Tüm bu sanatların uygulamasını, satışını ve turizmle kültürün birleşimini sağlayacağız." dedi.

Yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı defilenin de yapıldığı etkinliğe Vali Abdil Celil Öz’ün yanı sıra, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçer, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurgül Karagöz ile çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN

Yorumlar