Trabzon'un Altın Çocuklar'ı ödüllendirildi

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları ve Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları'nın ortaklaşa organize ettiği 'Altın Çocuklar Yarışıyor' yarışmasında dereceye giren öğrenci ve okullar ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'un Altın Çocuklar'ı ödüllendirildi

Trabzon Özel Alparslan Eğitim Kurumları ve Özel Gülbaharhatun Eğitim Kurumları'nın ortaklaşa organize ettiği 'Altın Çocuklar Yarışıyor' yarışmasında dereceye giren öğrenci ve okullar ödüllendirildi. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, dereceye giren öğrenciler, aileleri ve okul yetkilileri katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Gülbaharhatun Eğitim Kurumları İlk ve Ortaokul Müdürü Hüseyin Çepik, Trabzon il geneli düzenledikleri sınava ilginin büyük olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda Alparslan Eğitim Kurumları'nın ALPİMATYYA, Gülbaharhatun Eğitim Kurumları'nın FENMATYA adıyla ayrı ayrı sınav yaptıkları dile getiren Çepik, "Yönetim kurullarının onayıyla okullarımızın yaptığı 2 ayrı sınavı tek çatı altında birleştirdik. Artık sınavlarımız 'Altın Çocuklar Yarışıyor' ismiyle yapılmaya başlandı. 4 ve 8. sınıf öğrencilerinin yarıştığı bu yılkı sınava 125 okuldan bin 11 öğrenci katıldı. Sınava katılan tüm öğrencilerimizin tümü elbette hepsi başarılıydı. Fakat her yarışmada olduğu gibi bu yarışmada da öne çıkanlar oldu. 4. sınıftan 30, 8. sınıftan 30 olmak üzere toplam 60 öğrencimizi ödüllendirdik." dedi.

    Çepik, okullarının sosyal sorumluluk projesi kapsamında farklı projelere de imza attığını dile getirerek şöyle konuştu: "Öğrencilerimizi hayata hazırlarken, onlara eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk bilinci kazandırmaya çalışıyoruz. Trabzon'da ve Ağrı'da kardeş okullarımız ve kardeş ailelerimiz var. Bu yıl farklı bir projeye daha imza atarak Afrika'da 2 su kuyusunun açılmasını üstlendik. Okul aile birliğinin başkanlığında öğrencilerimizin katkılarıyla yapılan etkinlikler sonucunda bir kuyunun parası tamamlanırken, ikinci kuyunun parasını da bu dönem sonunda tamamlamayı hedefliyoruz."

    İlk 30'a giren öğrencilerinin ödüllendirildiği törende dereceye giren öğrencilerin isimleri ve okulları şöyle;
4. sınıfların 1. Trabzon Merkez Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu'ndan Bahadır Lermi, 2. Merkez 100. Yıl İlkokul'undan
Yavuz Tandoğan, 3. Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'ndan Ufuk Öztürk oldu. 8.sınıflarda ise 1. Kutlugun Ortaokulu'ndan Dilara Arslantürk, 2. Trabzon Merkez Ata Ortaokulu'ndan Petek Tuncer, 3. Trabzon Merkez Cudibey Ortaokulu'ndan Erdem Ustasüleyman. Sınavda dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayarlar, tam, yarım, çeyrek ve gram altın, kol saati, okul müdürlerine ve rehber öğretmenlerine de çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Yorumlar