Trabzon'dan kruvaziyer turizmi atağı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’u kruvaziyer turizminde dünyada önde gelen destinasyonlardan biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'dan kruvaziyer turizmi atağı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon’u kruvaziyer turizminde dünyada önde gelen destinasyonlardan biri haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vali Öz, bölge ekonomisine canlılık katan turizm sektörünün bu yıl da daha çok hareketlenmesi beklediklerini ifade etti. Bu kapsamda önemli organizasyonlar yapıldığını anlatan Öz, “Bu bağlamda bölgemizde ve ilimizde nisan ayın içerisinde turizmi yakından ilgilendiren iki önemli gelişme yaşanacak. 3-7 Nisan tarihleri arasında Suudi Arabistan’dan gelecek olan 24 kişilik turizm seyahat acente temsilcisi şehrimizde ve bölgemizde incelemelerde bulunacak. Hemen akabinde 25-28 Nisan tarihlerinde dünya kruvaziyer turizm operatörleri ile gemi firma yöneticilerinden oluşan 25 kişilik heyet Trabzon’a gelerek burada bazı temaslarda bulunacaklar.” bilgisini verdi.

Bu iki organizasyonun bölge turizminin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Öz, “Turizm kalkınmanın ve gelişmenin anahtarıdır. Trabzon’da bu güne kadar özellikle turizm alanında çok güzel çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar bölgedeki turist sayısını ve buna paralel olarak turizm gelirlerini önemli oranda artırdı. 2014 yılında da fark edilir bir seviyeye gelen turizm potansiyelimizi en iyi şekilde kullanıp kalkınmamızın ve refah düzeyimizin artmasını sağlamaya çalışacağız. İlimizde mevcut konaklama, yeme, içme tesislerine ilave olarak yapılmakta olan yeni oteller ve tesislerin bitmesiyle bu sektörün daha da canlanacağına, bölgemizin kış ve kongre turizmi konusunda da gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Her sektörde olduğu gibi özellikle turizm sektöründe de tanıtımın çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Öz, geçmişten bu güne kadar yapılan tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiğini, Arap turist sayısı ile kruvazyer gemi sayılarındaki artışın bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Öz, geçen yıl Trabzon’a 32 adet kruvaziyer gemi geldiğini, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda bu rakamın daha da artması beklediklerini dile getirdi.

ABD’nin Miami kentindeki 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenecek fuarda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) desteği ile tanıtım faaliyetle yapılacağını açıklayan Öz, “Bu tür tanıtımlar sonucunda ilimize gelecek kruvaziyer yolcu sayısını 100’lü rakamlara ulaştırarak, Trabzon’u kruvaziyer turizminde dünyada önde gelen destinasyonlardan biri haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar