Trabzon'da okullarda kitap okuma kampanyası başlatıldı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Okumak Yaşamaktır’ isimli projenin açılışı Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nden başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da okullarda kitap okuma kampanyası başlatıldı

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Okumak Yaşamaktır’ isimli projenin açılışı Tevfik Serdar Anadolu Lisesi’nden başlatıldı. Öğrencileri okumaya teşvik amacıyla hazırlanan projenin açılış törenine: Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç da katıldı. Vali Öz, proje kapsamında önce öğrencilerle birlikte kitap okudu, daha sonra da onlarla sohbet etti.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, kitap okumanın önemine vurgu yaparak “Okumak önce kendimize sonra da çevremize ve topluma fayda sağlıyor.” dedi. Projeyi hazırlayanlara teşekkür eden Vali Öz, “Okumak çok güzel bir alışkanlık. Okuma alışkanlığı, sorumluluk ve hayata hazırlanma duygusu maalesef bazı gençlerimizde geç gelişebiliyor. Kimilerinde de daha erken başlıyor. Buradaki gençlerimiz de bu sorumluluk duygusunu daha iyi alan öğrencilerimiz. Okumakla beraber bu hayatta niye yaşadığımızı, neleri yaşadığımızı ve hayattan neler almamız gerektiğinin duygularını alıyoruz ve bir bakıma daha bilinçli yaşıyoruz.” dedi.

Kitap okumayı arının bal yapmasına benzeten Öz, sözlerine şöyle devam etti: “Arı farklı çiçeklerden bal alıyor ama hepsini kendi bünyesinde özleştirip petekte bal yapar. Biz de okuyarak farklı kitaplardan, farklı kaynaklardan bilgiler alıyoruz ve onları bünyemizde, beynimizde analiz edip bir sonuca ulaştırıyoruz.” Tablet bilgisayar gibi okullardaki teknolojik imkanların öğrencileri kitaptan uzaklaştırmaması gerektiğinin altını çizen Öz, “Fatih Projesi, bilgisayar internet, bilgiye farklı kaynaklardan ulaşmak için bir zenginlik ancak bu kitap ve kağıt kokusundan hiçbir zaman uzaklaşmamamız gerekiyor. Çünkü bunlar bize geçmişten kalan emanetler ve geleceğe de bu kitaplarla bilgimizi, birikimimizi aktaracağız. Bu yüzden bu projeyi çok önemsiyorum. Projenin yaygınlaşması için hep birlikte gayret göstereceğiz. Amacımız okuma alışkanlığını geliştirmektir. Okumak, önce kendimize sonra da çevremize ve toplumumuza fayda sağlıyor. Okuyanlarla ilgili farklı teşvikler getirerek bunu yaygınlaştıracağız. Projenin tüm Trabzon’a ve en ücra köyüne kadar ulaşması için hep birlikte gayret göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

Vali Öz, konuşmasının ardından okuma salonundaki kitap standının açılışını yaptı. Öğrenciler de Öz’e karakalem çalışmasıyla yapılan kendi resmini hediye etti.


CİHAN

Yorumlar