Trabzon’da mevsimin ilk karı hayatı olumsuz etkiledi

Trabzon’da dün akşamdan beri aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon’da mevsimin ilk karı hayatı olumsuz etkiledi

Trabzon’da dün akşamdan beri aralıklarla etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Şehir merkezine mevsimin ilk karının düştüğü ilde özellikle yüksek kesimlerde oturan vatandaşlar sabah evlerinden çıktıklarında zor anlar yaşadı. Kar nedeniyle araçlar sürücüleri yollarda zor anlar yaşadı. Özellikle rampalardan iniş ve çıkışlarda zorlanan araçlar, zaman zaman kontrolden çıkınca maddi hasarlı kazalar yaşandı. Bu nedenle bazı yollarda trafik yoğunluğu oluştu. Kar nedeniyle arabaları gitmekte zorlandığı bazı yollar trafik ekiplerince geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Trafikte yaşanan aksamalar nedeniyle de vatandaşlar gidecekleri yerlere yaya olarak gitmeyi tercih etti. Kar ve eriyen karların kaldırım ve sokaklarda oluşturduğu sudan dolayı da vatandaşların hareket alanı kısıtlandı.

Kar yağışının devam etmesi nedeniyle de Trabzon Valiliği, 3 ilçe hariç il genelindeki tüm ilk, orta ve liselerin bir gün tatil edildiğini duyurdu. Sabah kar yağışı altında güçlükle okullarına ulaşan öğrenciler, tatil kararının ardından ise neşe ile evlerine döndü.

Kar yağışı ayrıca il genelinde elektrik kesintilerine de yol açtı. Enerji nakil hatlarında meydana gelen arızadan dolayı il merkezi başta olmak üzere bazı ilçe ve köylere elektrik kesintileri yaşandı. Hala birçok köy ve ilçeye elektrik verilemediği, ekiplerin arızalara gidermek içi çalıştığı bildirildi. Etkili kar nedeniyle çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen mevsimin ilk karının tadını çıkartanlar da vardı. Okulların da tatil olmasını fırsat bilen gençler ve çocuklar, parklarda kar topu oynadı, kardan adam yaptı ve kart postalı andıran manzarada fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Yorumlar