Trabzon'da Kutlu Doğum Sevinci

Hz. Muhammed’in (sas) doğumu vesilesiyle tertip edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliği, Hayri Gür Spor Salonu’nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da Kutlu Doğum Sevinci

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Trabzon İl Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) doğumu vesilesiyle tertip edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliği, Hayri Gür Spor Salonu’nda yapıldı.

Etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de aralarında bulunduğu çok sayıda yetkili, din adamları ve binlerce vatandaş katıldı. Salavat-ı Şerifelerle başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı Tasavvuf Musikisi Korosu ilahi ve kasideler söyledi. İstanbul Piyalepaşa Camii İmamı İshak Danış, Kur’an-ı Kerim okudu. Efendimiz’in (sas) hayatının da anlatıldığı etkinlikte Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de bir konuşma yaptı.

Peygamberimizin 14 asır önce dünyaya teşrif ettiğine ve birbirinin kurdu olan insanları kardeş eylediğine dikkat çeken Görmez, Peygamberimizin parçalanmış bütün kalpleri birleştirdiğini vurguladı. Bugün de O’nun kutlu doğumunun parçalanmış bütün yürekleri birleştirmesi temennisinde bulunan Görmez, “Rabbimiz kendisiyle olan ilişkimizde, ona karşı samimi olmamızı istiyor. Yüreklerimize Efendimizin sevgisiyle birlikte dünyalıkların sevgisi girdi. Amellerimize riyalar karıştı. Gösteri ve gösteriş dünyasında yaşıyoruz. Onun için Peygamberimizin Rabbimiz ile olan ilişkilerde bize öğrettiği samimiyeti yeniden hatırlamaya ihtiyacımız var. Neden samimiyet? Çünkü birbirimizle olan ilişkilerimiz yaralar aldı. Kardeş kardeşin kuyusunu kazmaya başladı. Kardeş kardeşinin cennete giden yolunu kesmeye başladı. Onun için samimiyeti kaybettik. Samimiyeti kaybettiğimiz için kardeşlerin kalpleri arasına şeytan girdi. Kardeşliği, samimiyeti, kaybettiğimiz için Bağdat'tan ateşler yükseliyor. Şam'dan dumanlar yükselmeye devam ediyor. Varil bombalarıyla Müslüman çocuklar katledilmeye devam ediliyor. Ölen Müslüman, katledenler de Müslüman. Samimiyeti kaybettiğimiz için dünyanın her tarafında, İslam diyarında başkentlerden ateşler yükseliyor. Ateşler altında kalan bütün dünyanın bütün mazlum milletlerinin umudu olan bu milletin kalpleri arasına da nifak girdi. Onun için dedik ki, gelin hep birlikte samimiyeti, kardeşliğimizi yeniden hatırlayalım. Yüreklerimiz arasında samimiyeti, birliği, beraberliği, kardeşliği yeniden inşa etmek için ‘Din ve Samimiyet’ başlığı altında bu hafta boyunca Efendimizi anlatmaya çalışacağız. Eğer Müslüman isek aramızdaki bu samimiyeti, kardeşliği yeniden inşa etmemiz gerekiyor.” dedi.

Dünyanın yapay ve sanal bir hale geldiğini, samimiyetini kaybettiğini, evlere naylon ve plastik eşyaların girmesi gibi bu çağda da insanların naylonlara ve plastiklere dönüştüğünü, özünü kaybettiğini anlatan Görmez, şöyle devam etti: “Yeryüzü yapaylaştı. Hakikat perdelendi. Nereye bakacak olursak, imaj, reklam, propaganda hakikatin önüne geçti. Algı, olguların önüne geçti. Bilgiler, olgular bir tarafa bırakılarak insanlar, toplumlar, algılarla yönetilmeye başlandı. İnsanlık özünü kaybetti. İşte onun için 'samimiyet' diyoruz.”

Yorumlar