Trabzon'da da herkes O’nu (sav) okuyor

Son Peygamber Hz. Muhammed’in (sav) daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla 'Peygamber Yolu Derneği' tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilecek olan 'Herkes O’nu Okuyor' etkinliğine Trabzon’dan da onbinlerce peygamber sevdalısının katılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da da herkes O’nu (sav) okuyor

Son Peygamber Hz. Muhammed’in (sav) daha iyi tanınmasını sağlamak amacıyla 'Peygamber Yolu Derneği' tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilecek olan 'Herkes O’nu Okuyor' etkinliğine Trabzon’dan da onbinlerce peygamber sevdalısının katılması bekleniyor.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanıtmak için yola çıkan, merkezi İstanbul’da olan Peygamber Yolu Derneği, Türkiye genelinde 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasını hayata geçirdi. Peygamber Yolu Derneği, günümüzde, Hz. Muhammed (sav) zamanında yaşanan huzura, bu huzuru yaşamak ve yaşatmaya duyulan ihtiyaca binaen bu kampanyayı düzenlediklerini açıkladı.

Peygamber Yolu Derneği’nin bu çalışmasına Trabzon Toplumsal Uzlaşı ve Kültür Sanat Derneği (TUKSANDER) olarak katkıda bulunma kararı aldıklarını açıklayan Başkan Dr. Uğur Embiye Özgür, “Peygamber Yolu Derneği ile irtibata geçerek aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımızı, yarışmaların Trabzon etabını gerçekleştirmeye talip olduğumuzu kendilerine ilettik. Yapılan protokol gereği Trabzonumuzda yediden yetmişe herkesin O'nu (sav) bir kez daha okumasını hedefliyoruz. Herkes O’nu Okuyor kampanyası ile Hz. Muhammed'in (sav) hayatı, güzel ahlakı, barışçıl kişiliği, yaptıkları, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorluklar ve sabrı toplumumuza bir kez daha anlatılacak. Ayrıca, aynı amaç doğrultusunda hazırlanan www.peygamberyolu.com sitesi, Hz. Muhammed'in (sav) hayatının her karesini adım adım takip edebileceğimiz yanıltmaz bir rehber olacak.” dedi.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) en güzel şekilde anlatan kitapların başucu kitabı olması gerektiği düşüncesinde olduklarını belirten Dr. Özgür, “Bu kampanya ile insanları Hz. Muhammed’in (sas) hayatına yaklaştırmak istiyoruz. Bu sene Anadolu’da yapılan kampanya, seneye Avrupa’da, Orta Doğu’da, sonraki yıllarda da tüm dünyada yaygınlaşmasını istiyoruz. Çünkü Hz. Peygamber (sas) bütün bir insanlığa gönderilmiştir. Hedef, herkese ulaşmak.” ifadelerini kullandı.

Kampanyanın amacının Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak olduğunu dile getiren Özgür, şöyle devam etti: “Yarışmaya, ülkemizde milyonların Trabzon’da da on binlerin katılacağına inanıyoruz. Yarışmaya katılmak isteyenlerin www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırması ve ardından derneğimizin belirlediği kitapları okuyarak sınava girmesi gerekiyor. Yarışma, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılacak. Ortaokullar, Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, liseler Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ ve yetişkinler de muhterem Fethullah Gülen’in ‘Sonsuz Nur’ kitabını okuması gerekiyor. Bu kitapları NT mağazalarından satın almak mümkün.”

TUKSANDER Başkanı Özgür, 7 Ocak-24 Mart 2014 tarihleri arasında kayıt yaptırıp kitapları okuyanlar için 31 Mart-12 Nisan tarihlerinde sınavlar gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Özgür, “Öncelikle il bazında sınavlar düzenlenerek dereceye girenler ödüllendirilecek. İlimizde dereceye girenlere ödülleri, 13 Nisan 2014’te Hayri Gür Spor Salonu’nda yapılacak Kutlu Doğum programında verilecek. İlimizde dereceye girenler, daha sonra Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan 2 ve 3. etap sınavlara katılma hakkını elde etmiş olacak. 2. etap sınavı Erzurum’da, 3. etap ise İstanbul’da yapılacak. Hem ilimizde, hem de ülke genelinde ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere dereceye giren 63’er kişiye çok özel ödüller takdim edilecek. Sınavda dereceye girenler umre ziyaretleri, dizüstü bilgisayarlar, akıllı tabletler, tam ve çeyrek altınlarla ödüllendirilecek. Yarışma sonuçları nisan ayında açıklanacak. Umre ziyaretleri mayıs ayında gerçekleştirilecek.” dedi. Özgür, kampanya detayları için www.herkesonuokuyor.com adresinin ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi.



CİHAN

Yorumlar