Trabzon'da artan silahlı kavgalar huzur bozuyor

Trabzon’da son zamanlarda sokak ortasında yaşanan silahlı kavgalar vatandaşı tedirgin ediyor. İl merkezinde yaklaşık 2 ay içerisinde meydana gelen 4 silahlı kavgada 2’si yoldan geçenler olmak üzere 8 kişi yaralandı. Trabzon’da son zamanlarda...

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da artan silahlı kavgalar huzur bozuyor

Trabzon’da son zamanlarda sokak ortasında yaşanan silahlı kavgalar vatandaşı tedirgin ediyor. İl merkezinde yaklaşık 2 ay içerisinde meydana gelen 4 silahlı kavgada 2’si yoldan geçenler olmak üzere 8 kişi yaralandı.

Trabzon’da son zamanlarda özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde yaşanan silahlı ve bıçaklı kavgalar şehrin huzur ve asayişini etkiliyor. Özellikle insanların yoğun olarak bulunduğu yerlerde meydana gelen silahlı kavgalar, olaylarla ilgili olmayan vatandaşların da can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Yetkililerin ‘huzur kenti’ olmakla övündüğü il merkezinde 4 Mayıs’tan bu yana yaşanan 4 silahlı kavgada 2’si yoldan geçenler olmak üzere 8 kişi yaralandı. Adli makamlara soruşturma konusu olan bu olaylardan ilki 4 Mayıs’ta Trabzon Adliyesi önünde meydana geldi. Bir gün önce Fatih mahallesinde iki grup arasında çıkan ve gözaltına alınan 4 kişinin adliyeye getirildiği sırada bu kişilerin yakınları arasında çıkan silahlı kavgada bir kişi silahla ayağından yaralandı. Bir diğer olay ise 3 Haziran’da Yenicuma Mahallesi'nde bir çay ocağında yaşandı. Aralarında önceden husumet bulunan 2 kişiye yumruk atıp, tabanca kabzasıyla saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ö.K, tekrar döndüğü olay yerinde aynı kişilerle yeniden tartışmaya başladı. Olayın büyümesinin ardından ise Ö.K., kavga ettiği kişilerden E.D. tarafından silahla bacağından vuruldu.

Geçtiğimiz hafta Fatih mahallesinde 2 grup arasında yaşanan bir başka silahlı kavgada da 2’si yoldan geçen vatandaş olmak üzere 3 kişi yaralandı. Zübeyde Hanım Caddesi'nde meydana gelen olayda daha önceden aralarında husumet bulunduğu söylenen 2 kişi bir iş yerinde karşılaştı. İkili arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine F.E., tabancayla T.B.'yi ayağından yaraladı. Bu olayın ardından bir süre sonra intikam için 2 otomobille olay yerine gelen bir grup, F.E.'nin yakınlarının işyerini kurşun yağmuruna tuttu. Seyir halendeki araçlardan açılan ateş sonucu kaldırımda yürüyen biri bayan 2 kişi yaralandı.

Vatandaşları tedirgin eden son kavga ise dün akşam saatlerinde şehrin en kalabalık yerlerinden Uzunsokak’taki bir işhanında meydana geldi. 3 kişinin yaralandığı silahlı kavga Zafer İşhanı'ndaki bir işyerinde yaşandı. Aralarında geçmişe dayalı husumet olduğu belirtilen İ.C., C.A.’nın iş yerine gitti. Yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine silahların kullanıldığı olayda İ.C. ile C.A. ve yeğeni N.A. vücutlarının değişik yerlerinden yaralandı. Olay sırasında çevredeki esnaflar ve caddedeki vatandaşlar büyük panik yaşadı.

CİHAN

Yorumlar