Trabzon'da 'Altın Çocuklar Yarışıyor' sınavı düzenlendi

Trabzon'da Alparslan ve Gülbahar Hatun eğitim kurumları, ortaklaşa olarak "Altın Çocuklar Yarışıyor" isimli bir sınav düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da 'Altın Çocuklar Yarışıyor' sınavı düzenlendi

Trabzon'da Alparslan ve Gülbahar Hatun eğitim kurumları, ortaklaşa olarak "Altın Çocuklar Yarışıyor" isimli bir sınav düzenledi. Sınav yarışmaya, 146 okuldan toplam bin 160 öğrenci katıldı. Geçen yıllarda Alparslan'ın "ALPİMATYA", Gülbahar Hatun'un "FENMATYA" adıyla ayrı ayrı yaptığı sınav, bu yıl tek çatı altında birleştirildi.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik, iki okulda aynı saatte başlayan sınavda öğrenciler Türkçeden 15, matematikten 15, fen ve teknolojiden 12, sosyal bilgilerden 12 ve İngilizceden 6 soruya cevap verdi.

8. sınıf öğrencilerinin sınavı ise yarın yine iki okulda aynı saatlerde yapılacak. Sonuçlar, 18 Mart 2014 Salı günü okulların internet sitelerinden açıklanacak. Dereceye girenlere başta Ipad, tam, yarım, çeyrek ve gram altın ile kol saati olmak üzere birçok ödül verilecek. Ödül töreni, 20 Mart Perşembe günü Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde yapılacak. CİHAN

Yorumlar