Trabzon turizm sezonuna hazırlanıyor

Doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve yaylaları ile özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çeken Trabzon’da, sektörün gelişmesi ve turistlerin memnuniyeti için çalışmalar yapılıyor. Yetkililer ve sektör temsilcilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Trabzon turizm sezonuna hazırlanıyor

Doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve yaylaları ile özellikle yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çeken Trabzon’da, sektörün gelişmesi ve turistlerin memnuniyeti için çalışmalar yapılıyor. Yetkililer ve sektör temsilcilerinin yaptığı görüşmelerle bu konuda yapılması gerekenler ele alınıyor.

Bu amaçla Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında yapılan toplantıda, turistlerin karşılaştıkları sorunların çözümüne ilişkin öneriler görüşüldü. Valilikte yapılan toplantıya Esnaf Odaları, Ticaret ve Sanayi Odası, Lokantacılar Odası, Şoförler Odası, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Maçka Esnaf Odaları, Uzungöl Turizmciler Derneği Başkanı, belediyeler ile TÜRSAB yetkilileri ve Zabıta Müdürlüğü görevlileri katıldı.

Vali Yardımcısı Ertekin, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Trabzon’da turizmin çok önemli bir sektör olduğunu dile getirdi. Gelecekte bunun öneminin daha da artacağına dikkat çeken Ertekin, “Bu yüzden ilgili paydaşlarla bir araya gelerek turistlerin her türlü rahatı için elbirliği ile çalışmalar yürütüyoruz. Hizmet alımından işyerlerinin temizliğine, davranış biçimlerinden fiyat tarifesine kadar birçok alanda denetimler yapacağız. İlimize gelen misafirlerimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu yüzden ilgili kurumlarımız aracılığı ile denetimler ve bilgilendirmeler yapacağız. Trabzon’da çok düzgün ve kalıcı bir turizm istiyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar