Trabzon, Rize, Ordu, Bayburt, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de protesto devam ediyor

Trabzon, Rize, Ordu, Bayburt, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
Trabzon, Rize, Ordu, Bayburt, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de protesto devam ediyor
Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Trabzon, Rize, Ordu, Bayburt, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Trabzon'da akşam saatlerinde Atatürk Alanı'ndaki AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ve çeşitli dövizlerle darbe girişimine tepki gösterdi.
İmam hatiplerin darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Yasin-i Şerif okuyup dua ettiği demokrasi nöbeti, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kanuni Mehteran Takımı'nın çeşitli marşları seslendirmesiyle devam etti.

Öte yandan, idamın geri gelmesi için başlatılan imza kampanyasına vatandaşların ilgi gösterdiği, meydandan geçen araçların da kalabalığa korna çalarak destek verdiği görüldü.

-Rize

Rize'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ile Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti. ÇAYKUR'a ait tırdan vatandaşlara çay ikramında bulunuldu.

Rize Müftülüğüne ait panoda, "Ümmet olalım, adalet ve merhamet direnişi ve ümmetin birlik zamanıdır" ifadeleri yer aldı. Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere vatandaşlar, darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen "Türkiye Halter Şampiyonası" için 81 ilden gelen sporcular, vatandaşlarla 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla "Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çıkma Yürüyüşü" yaptı.

Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, yaptığı açıklamada, ülkenin zor günler yaşadığını belirterek, "Halk tepkisini verdi. Bu direnişin kahramanı ve hainleri ayrı tutuyoruz. Türk ordusunun kahraman subayları, Türk polisi ve asıl kahramanlar. Türk milleti şanlı direniş gösteriyor. Bütün meydanlarda insanlarımız nöbet tutuyor." dedi.

Camia olarak bu direnişin içinde olduklarını ifade eden Taşpınar, şunları söyledi:

"Tankların önünde kahramanlık destanları yazan Türk milletini kutluyorum. Halk uyandı. Bu halkın karşısında artık hiçbir güç duramaz. Üst akılların oyununa gelmemek lazım. Uyanık olmak lazım. Toplumun tüm kesimi buna uyandı. Federasyon olarak biz de üzerimize düşeni yapmak istedik. Halk üzerine düşeni yaptı. Bu darbe girişiminde gördük ki bu halkın önünde hiç kimse duramaz. Bu bayrak ve vatan sevgisi dorukta yaşanıyor. Bu heyecanı hiç bir zaman kaybetmemeliyiz."
Hiç kimsenin, darbe yapıp bu milletin önünü kesemeyeceğini vurgulayan Taşpınar, "Bu haklı mücadelemizin karşısında hiç kimse eline silahı kapıp darbe yapmaya kalkamayacaktır. Bu görülmüştür. Türkiye Cumhuriyeti'nin önü açık. Bu darbe girişimi üzüntü yaratmıştır. Kendini bilmez bazı ordu mensupları halka silah doğrulttu. Bu hazmedilemeyecek bir şey. Bunu hangi kitaba sığdırabilirsiniz." diye konuştu.

Taşpınar, bu halk ayaklanmasının simgelendirilmesi önerisinde bulunarak, Boğaziçi Köprüsü'ne ''Özgürlük Köprüsü" adının verilmesini gerektiğini kaydetti.

- Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan çok sayıda vatandaş Türk bayrakları ile FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Belediye önüne kurulan platformda konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ülke için geleceği için meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti.
Başkan Yılmaz, konuşmasında şunları kaydetti:

''Ordu’da ve Türkiye’de birlik ve beraberliğimiz güçleniyor. 10 gün önce teşebbüs edilen darbe girişimiyle ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlar çok şükür ki dağıldı. Artık hiçbir endişemiz yok. Sürecin en başından bu yana Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere vatandaşlarımız, askerimiz, polisimiz ve yargı mensuplarımız yapılması gerekenleri en iyi şekilde yerine getiriyor. Asker kıyafeti giymiş bu teröristlerle gerçek ordu mensuplarımızı ayırıyoruz. Darbeciler, vatana ihanet suçundan yargılanacak ve çıkmış oldukları inlerinden zindanların dibine atılacaklardır.''

Yılmaz, devletin okullarında okuyan ve devletten maaş alan insanların yaptıkları girişimin anlaşılır hiçbir tarafı olmadığını söyleyerek, “Yapılan bu vatan hainliğinin hiçbir izahatı yoktur. Biz, nice badireler atlatmış bir milletiz. Eğer büyük devlet olacaksak bu sıkıntıları da atlatmak zorundayız ve atlatacağız. İlk günden itibaren olduğumuz gibi her zaman bir ve beraber olacağız. Dosta güven, düşmana korku vereceğiz. Tehlike henüz geçmiş değil. Cumhurbaşkanımız emir verene kadar bu meydanlardan çekilmeyeceğiz. Virüs vücuttan atılana kadar mücadelemiz devam edecek.'' şeklinde konuştu.

Yılmaz, konuşmasında basın bayramını kutladığını belirterek, ''Bu süreçte basınımız çok önemli bir sınav verdi. Bu süreçte darbecilere karşı çıkan bütün basın emekçilerini kutluyorum.'' diye konuştu.

Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatına kadar meydanlarda nöbete devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Sanatçı Ahmet Yenilmez de yaptığı konuşmada, darbe girişimde bulananları lanetlediğini belirterek, ''Birileri bizi vatansız, birileri bizi Suriye yapmak istedi. İnşallah bu darbe girişiminde bulunanlar hak ettikleri cezayı alacaktır.'' dedi.

Konuşmanın ardından imamlar, son günlerde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden vatandaş ve şehitler için Yasin-i Şerif okuyup, dua etti.

- Bayburt

Bayburt'ta da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.
Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşlar, "Bayburt burada FETÖ nerede", Bayburt FETÖ'ye mezar olacak" sloganı attı.

- Giresun ve Artvin

Giresun'da Atatürk Meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydana kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vali Hasan Karahan ve beraberindekiler meydandaki bazı çay ocaklarında vatandaşlarla sohbet edip çay içti.

Öte yandan, şehitler için Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Artvin'de ise vatandaşlar Türk bayrağı ile valilik binası önüne yürüdü. Slogan atan vatandaşlar, burada demokrasi nöbeti bekleyişini sürdürdü. Şehitler için Kuran-ı Kerim okutuldu.

- Gümüşhane

Gümüşhne'de Atatürk Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden programda Kuran-ı Kerim ile ilahiler okundu.

Burada bir konuşma yapan Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, gönül adamı, hizmet adamı diyerek millete gece gündüz hizmet edenleri sırtından vurduklarını belirtti.
Millete hizmet edenlerin sırtından hançerlendiğini ifade eden Aksu, "Gazi meclisi bombaladılar. Ey Müslümanlar! Uyanalım artık. Gerçekleri görelim. Şimdi gerçekleri görme zamanı. Bir lokma, bir hırka dediler, bir hırkaya devleti sattılar. Şehitlik adı altından Şahlığa soyundular. 'Muhabbet fedaisi yetiştireceğim' dediler hıyanet fedaisi yetiştirdiler." dedi.
Alanlarda bulunan vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Yorumlar