Trabzon merkezli operasyonda 51 gözaltı

'Paralel yapılanmaya' yönelik 10 ilde devam eden operasyon kapsamında 51 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Trabzon merkezli operasyonda 51 gözaltı
Trabzon merkezli 10 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Trabzon, Ankara, İstanbul, Van, Ardahan, Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Hatay ve Osmaniye'de gözaltı ve yakalama kararı çıkartıldı.

Operasyonda aralarında eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmenlerin de bulunduğu 51 kişi, "FETÖ/PDY yöneticisi ve üyesi olduğu, dini duyguları istismar etmek suretiyle 'burs, zekat ve kurban parası' adı altında örgüte finans sağlandığı" iddiasıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı dokümanlara el konulduğu, gözaltına alınanlar arasında eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin de yer aldığı belirtildi.
Şüpheliler hastanelerdeki sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, operasyonun Ankara ayağında gözaltına alınanların, PDY bağlantılı eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yaptıkları öğrenilen Aziz B. ile Mehmet K. olduğu, şüphelilerin Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından soruşturmanın merkezi olan Trabzon'a gönderileceği öğrenildi.

Operasyon kapsamında Van'da bir öğretmenin gözaltına alındığı, bir öğretmenin de arandığı bildirildi.

Yorumlar