Trabzon il seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Trabzon İl Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon il seçim güvenliği toplantısı yapıldı

Trabzon İl Seçim Güvenliği Toplantısı, Vali Abdil Celil Öz başkanlığında yapıldı. Toplantıya vali yardımcıları, kaymakamlar, güvenlik birimlerinin üst yöneticileriyle diğer ilgili kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda seçim öncesi, seçim esnası ve seçim sonrası alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Açık ve kapalı propaganda toplantıları, afiş, bilboard ve pankartlar, seçim büroları, sandık bölgeleri, sandıkların taşınması ile oluşabilecek tüm olumsuzlukların detaylı bir şekilde ele alındığı toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Öz, “Milletin iradesinin sandığa en iyi şekilde yansıması için bizlere idari ve güvenlik anlamında önemli görevler düşüyor. Seçimin huzur ve güven içerisinde yapılması, sonuçlanması ve bu sonuçların kamuoyuna yansıması için gayret göstereceğiz. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararları belli. Bu kararlarda kurumlarımıza düşen görevler detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Bunları takip edip, mevzuatlara göre hareket ettiğimizde çok ciddi sıkıntı yaşamayız. Türkiye’de demokratik bir seçim mekanizması oturmuş durumdadır. Kanun ve mevzuatlarda yapılan değişiklikler ve seçim kurulunun kararları ile bu süreç daha şeffaf, açık ve anlaşılır bir hale getirildi. Bize düşen, bu süreci en iyi şekilde yürütmektir.” dedi.

Vali Öz, seçim günü sandık bölgesi ve sandık çevresinde alınacak güvenlik tedbirlerinin, güvenlik birimlerini yöneticileri ile sandık başkanlarının koordineli bir şekilde çalışmasının da bu alanda karışılabilecek sorunları büyük ölçüde azaltacağına inandığını dile getirdi. Sandık bölgesinde seçmen iradesini baskı altına alma gibi girişimlerin önüne geçebilecek şekilde tüm kurumların koordineli bir şekilde hareket etmek gerektiğine vurgu yapan Öz, “Sandıkların intikali, seçim sürecinin yönetilmesi, seçimden sonra da sandıkların sayılıp güvenli bir şekilde seçim kurullarına ulaştırılması, seçim sonucuna göre sevinç ve taşkınlıkların kontrol altına alınması için her türlü tedbiri alacağız.” ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar