Trabzon'daki uçak kazasından sonra uçuşlar yeniden başladı

Trabzon'da dün akşam meydana gelen kazadan sonra bugün uçuşlar yeniden başladı. Ankara'dan Trubzon'a giden uçak iniş yaptıktan sonra pistten çıktı. Olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Uçakta bulunan 160'tan fazla yolcunun tamamı tahliye edildi. Olayda can kaybı yaşanmadı. Konuya ilişkin bir açıklama yapan Trabzon Valisi Yavuz da herhangi bir can kaybı ya da yaralanmanın olmadığını belirterek yolcuların sağ salim tahliye edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'daki uçak kazasından sonra uçuşlar yeniden başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ankara'dan kalktıktan Trabzon Havalimanı’na iniş yapan yolcu uçağı pistten çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Trabzon Havalimanı'na iniş sırasında bir yolcu uçağı, pistten çıktı. Uçak pist dışındaki toprak alana girerken, kazada ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı. Yolcuların tahliye edilmeye başlandığı belirtildi.

Yaklaşık 160 yolcunun bulunduğu uçaktaki bütün yolcular tahliye edildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

HAFİF YARALI 3 YOLCU VAR

airlinehaber.com'un haberine göre Pegasus Havayolları’na ait TC-CPF kuyruk tescilli, “Zeynep” isimli Boeing B737-800 tipi uçak, Trabzon Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak deniz yönündeki mazgala kaydı.

Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yolcuların tahliye edildiği ve ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Olay yerindeki kaynakların bildirdiğine göre an itibariyle 3 hafif yaralı bulunan kazada can kaybı olmadı. Hayati tehlikesi bulunmadığı bildirilen hafif yaralı kazazedelerin Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildiği kaydedildi.

TRABZON'DAKİ UÇAK KAZASIYLA İLGİLİ İLK RESMİ AÇIKLAMA

Trabzon'daki uçak kazasıyla ilgili ilk açıklama Trabzon Valisi Yücel Yavuz'dan geldi. Yavuz, Ankara-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının Trabzon Havalimanı'na indikten sonra pist başına ilerlerken pistten çıktığı kazayla ilgili açıklama yaptı.

Mürettebat ve yolcuların sağlıklı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Vali Yavuz, "Trabzon-Ankara seferini yapan, özel bir havayoluna ait uçak, iniş yaptıktan sonra pist başına ilerlediği sırada henüz bilinmeyen nedenle pistten çıktı.

Olayda ölen ya da yaralanan yok. Uçağın 162 yolcusu ve mürettebatı sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Havalimanını sabah saat 8'e kadar uçak trafiğine kapatıldı" dedi.

TRABZON MİLLETVEKİLİ CORA'DAN AÇIKLAMA

Uçak kazasıyla ilgili bir açıklama da Trabzon Milletvekili Salih Cora'dan geldi. AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, yaptığı açıklamada, “Ankara-Trabzon seferini gerçekleştiren özel bir havayolu şirketine ait uçak Trabzon Havalimanında inişini gerçekleştirdikten sonra pistten çıktı. Yolcular tahliye oldu. Çok şükür can kaybı yok. Tahliye edilen 162 yolcuya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

YOLCULAR O ANLARI ANLATTI

Yolculardan Fatma Gördü, Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın piste indikten sonra gerçekleştiğini dile getirerek, "Piste indik, biraz gittik, müthiş bir gürültü oldu, sallanmaya başladık. Yan tarafa yattık, ön taraf aşağı, arka taraf havaya kalktı. Panik oldu, millet bağıran çağıran." ifadesini kullandı.

Yangın çıkmasından korktuklarını dile getiren Gördü, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Benzin kokmaya başladı. Yangın çıkacağını düşündük, ondan korktuk. Panik yaptı millet. Hamile kadınlar, çocuklar vardı. Uyumuyorduk. Uçağın çakıldığını hissettim ben zaten. Ön taraftaydık, arka taraf tamamen arkaya kalktı. insanlar panik yapınca bir şeyler söylendi ama anlaşılmıyor gürültüden. Arka kapıdan çıkın diyor ama herkes birbirinin üstünden geçmeye çalışıyor. Berbat bir durum." 

Yolculardan Yüksel Gördü de "O anlar anlatılmaz yaşanır ancak. Bir mucize bizim kurtulmamız. Yanabilirdik, patlayabilirdi, denize uçabilirdik. Çok şükür Allah'ıma buna da şükür. Aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum." dedi.

Gördü, uçakta kızının da olduğunu ifade ederek, kızının tedbir amacıyla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

HAVAYOLU ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Pegasus'tan, "Pegasus Hava Yolları'na ait PC8622 nolu Boeing 737-800 tipi TC-CPF tescilli Ankara-Trabzon uçağının, dün akşam Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktığı bilgisini doğrulamaktan dolayı üzgünüz. Uçağımızdaki 162 yolcu, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi tahliye edilmiştir. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma bulunmamaktadır." açıklaması yapıldı. 

SABAH SAATLERİNDE İLK SEFERLER BAŞLADI

Pistten çıkan yolcu uçağına yönelik çalışmalar için sabah saatlerinde üç çekici ile itfaiye ve güvenlik ekipleri olay yerine yönlendirildi. Bölgede özel harekat polisleri de görevlendirildi.

Çalışmalar sonucu yolculara ait valiz ve eşyalar, uçaktan alınarak bir otobüse konuldu.

Öte yandan, Sahil Güvenlik botu da güvenlik amacıyla denizde seyretti.

Çekiciler belirli bir süre bekledikten sonra alandan ayrıldı.

Güvenlik gerekçesiyle uçuşlara kapatılan havalimanından seferler yeniden başlatılırken, ilk sefer İstanbul'a gerçekleştirildi.

Yorumlar