Trabzon'da FETÖ operasyonu

Trabzon'da operasyon kapsamında kapatılması kararı alınan okullarda tespit işlemi gerçekleştiriliyor

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da FETÖ operasyonu
Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında kapatılması kararı alınan okullarda tespit işlemi gerçekleştiriliyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda harekete geçen Trabzon Defterdarlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Milli Emlak Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünden personelin yer aldığı üç ekip, okullara gelerek işlem başlattı.

Ekipler, Ortahisar ilçesine bağlı Yalıncak Mahallesi'nde bünyesinde ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bulunan Alparslan Eğitim Kurumları'nda jandarma eşliğinde arama ve tespit işlemi gerçekleştirdi.

Kurum çalışanına, kapıları kilitli yemekhane gibi çeşitli bölümleri açtıran görevlileri, buralarda asılan demirbaş listelerinin örneklerini aldı.

Ekiplerin, demirbaş ile gelir, gider defterleri ve kuruma ait evrakların incelenmesinden sonra devir işlemlerini yapacağı öğrenildi.

Trabzon'da, kararname çerçevesinde, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu, FETÖ ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu belirlenen 11 okul, 7 dernek, 6 yurt ve 1 vakfın kapatılmasına karar verilmişti.

Yorumlar