Trabzon'da 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Trabzon'da, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından Meydan Parkı'nda başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da 'demokrasi nöbeti' sürüyor
Trabzon'da meydanda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydan Parkı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve Meclis Başkanı Şadan Eren ile vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.

İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, dualar edildi. Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı'nın sahne aldığı etkinlikte katılımcılar, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişiminde bulunanlar aleyhine slogan attı.

Vatandaşların hep birlikte tekbir getirdiği nöbette, sık sık "Türkiyem" şarkısı seslendirildi.

- Gurbetçi aile de nöbet tutuyor

Avusturya'da yaşayan ve tatil için memleketleri Çarşıbaşı ilçesine gelen Uğur ve Habibe Alper çifti de çocukları Hikmetullah (5), Taha (3) ve İtidal Alper (1) ile demokrasi nöbetine destek verdi.
Uğur Alper, darbe girişimini duyduklarında çok üzüldüklerini söyledi.

İzin için 20-25 Temmuz tarihlerini belirlediklerini ancak Türkiye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle 16 Temmuz'da memleketlerine geldiklerini belirten Alper, "Allah onlara fırsat vermedi. Darbe girişiminin halkımız tarafından engellenmesi dolayısıyla büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu mutlu günlerde milletimizle birlikte olmak için memleketimize geldik." dedi.

Alper, her akşam il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklığındaki Çarşıbaşı ilçesinden Meydan Parkı'na gelerek demokrasi nöbetine destek verdiklerini ifade etti.

Eşi ve çocuklarıyla ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandıran Habibe Alper ise millete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için meydanda bulunduklarını dile getirerek, "Herkes Türk halkının gücünü, kuvvetini gördü, o yüzden artık kimse Türk milletinin önünde duramaz." diye konuştu.

- 85 yaşında demokrasi nöbetinde

Trabzonlu 85 yaşındaki Osman Karataş da demokrasi nöbetine katılıyor.

Darbe girişiminde bulunanlara tepki gösteren Karataş, "Bu memleket hepimizin. Kafaları bize yabancı olanlara yani dışarısı için çalışanlara yolu açmamak lazım, onlara bu ülkeyi bırakmamak lazım. Bu tür kişilerin hüviyetlerinde 'Türk' yazabilir ama bunların kafaları dışarıya çalışıyor, vatan için çalışmıyor." ifadelerini kullandı.

Karataş, Türkiye'yi darbeci zihniyetli kişilere bırakmamak için meydanlarda toplandıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet ile milletin sağduyusu sayesinde darbenin engellendiğini söyleyen Karataş, "Başımızda böyle duyarlı bir insan, böyle duyarlı bir hükümet olmasaydı yaşanan darbe girişimi karşısında dayanamazdık. Düşmanlarımız adeta iş birliği içindeler, birleştiler. Bunlara karşı bizler birlik ve beraberlik içinde olmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alandaki bekleyişi sürüyor.

Yorumlar