Trabzon'da 42 polis gözaltına alındı

Trabzon'da FETÖ/PDY ile ilgisi olduğu belirlenen 42 polis daha gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da 42 polis gözaltına alındı
Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgisi olduğu belirlenen 42 polisin daha gözaltına alındığı bildirildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında söz konusu terör örgütü ile ilgisi olduğu değerlendirilen kamu görevlilerine yönelik çeşitli adli ve idari işlemlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, soruşturma kapsamında 42 polisin daha gözaltına alındığı ifade edilerek, gözaltında bulunan 3 mülki idare amiri (2 vali yardımcısı, 1 kaymakam), 7 de Karadeniz Teknik Üniversitesi personelinin işlemlerinin devam ettiği vurgulandı.

Soruşturma çerçevesinde bugüne kadar 602 kişi hakkında işlem yapıldığına işaret edilen açıklamada, bu kişilerden 158 İl Emniyet Müdürlüğü personelinin yanı sıra 20'si Karadeniz Teknik Üniversitesi, 1'i Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2'si Kredi ve Yurtlar Kurumu, 327'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4'ü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, 1'i İl Müftülüğü, 5'i Trabzon Vergi Dairesi, 2'si Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürlüğü, 10'u Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, 1'i Orman Bölge Müdürlüğü, 1'i İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1'i Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü, 1'i de TÜİK İl Müdürlüğünde görevli olmak üzere 534 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, bu kişilerden 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığında görevli 1 personel ile 7 polisin tutuklandığı, İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 kişi ile İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 7 kişi hakkında da mahkemece adli kontrol kararı uygulanmasına hükmedildiği belirtildi.

Yorumlar