TPAO 112 Acil Sağlık İstasyonu'nun açılışı yapıldı

Acil sağlık hizmetlerinin yerinde, zamanında ve etkili bir şekilde yapılabilmesi amacıyla TPAO Adıyaman Merkez 2 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışı yapıldı. TPAO tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilerek, 112...

Google Haberlere Abone ol
TPAO 112 Acil Sağlık İstasyonu'nun açılışı yapıldı

Acil sağlık hizmetlerinin yerinde, zamanında ve etkili bir şekilde yapılabilmesi amacıyla TPAO Adıyaman Merkez 2 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışı yapıldı.

TPAO tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilerek, 112 Acil Sağlık İstasyonu'na dönüştürülen binanın açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, TPAO Bölge Müdürü Savaş Bütün, İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş ile Sağlık ve TPAO çalışanları katıldı. Açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, TPAO Bölge Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, “TPAO’nun bize sunduğu bu binada 112 merkez istasyonlarımızdan birini konuşlandırdık. Yine TPAO ile yapmış olduğumuz bir protokol sonucu kendi uhdelerinde bulunan ambulansı da Acil Sağlık Hizmetleri'ne devrettiler. Bu istasyonumuz, TPAO Bölge Müdürlüğü içerisinde meydana gelebilecek iş kazalarına ve olumsuzluklara karşı ilk müdahalede bulunacaktır. Ayrıca, yine bu bölgemizde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yapılacak anonslarla da istasyonumuz ilk müdahalede bulunacak ve 24 saat esasına göre çalışacaktır. Bu nezih mekanı Acil Sağlık Hizmetleri'ne sundukları için TPAO Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Acil Sağlık Hizmetleri'nin önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş ise Adıyaman’da sağlık alanında her geçen gün yeni gelişmelerin kaydedildiğini belirterek, “Acil sağlık Hizmetleri önem arz eden bir konudur. Acil tıbbi müdahale gerektiren durumlarda, hastanın uygun tedavisinin yapılabileceği, sağlık kuruluşuna en hızlı şekilde ulaştırılması ve gereken müdahalenin zamanında yapılması hayati önem taşımaktadır. Bugün açılışını yaptığımız TPAO 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sadece TPAO’ya değil, bu bölgeye hizmet edecektir. Bu istasyonumuzun ilimize ve TPAO’ya hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, TPAO Adıyaman Merkez 2 nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası istasyonu gezen Vali Mahmut Demirtaş, istasyonla ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş’dan bilgi aldı.

CİHAN

Yorumlar