Tosyalı Holding'den, Reyhanlı’ya İmam Hatip Lisesi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Tosyalı Holding tarafından yapımı üstlenilen M.Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunun temeli atıldı. Reyhanlı Yatılı Bölge Orta Okulu bahçesinde tahsis edilen alanda temeli atılan ve 12 bin metrekare...

Google Haberlere Abone ol
Tosyalı Holding'den, Reyhanlı’ya İmam Hatip Lisesi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Tosyalı Holding tarafından yapımı üstlenilen M.Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi ve öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Reyhanlı Yatılı Bölge Orta Okulu bahçesinde tahsis edilen alanda temeli atılan ve 12 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan 24 derslikli ve 300 öğrenci kapasiteli okul 2015 yılında eğitime başlayacak.

Temel Atma töreninde konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, okul yapımını üstlenen Tosyalı Holding'e teşekkür ederek, “İnsanları ebedi kılacak olan ve insanlara vermiş oldukları hürmet, hizmet ve ortaya koymuş oldukları eserlerdir.” dedi.

Hatay Milli Eğitim Müdürü Ali Sanlı ise okulun 2014-2015 eğitim öğretim yılında açılacağını müjdeledi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da, sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun startını verdiklerini söyleyerek, “Tosyalı Holding olarak şu an 3 kıtada 5 binden fazla çalışanımızla sanayi yatırımlarımızla ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırıyoruz. Japonya’dan Amerika’ya kadar iş ortakları ve ortak yatırımlarımız var. Bütün bu işlerin Merkezi Hatay’dan başlıyor ve dünyanın dört bir yanına yayılıyoruz. Bütün bu işleri yaparken ihracat ve istihdamda ülkemizi üretici kimliğimizle temsil ederken sosyal sorumluluk projelerimizi ihmal etmiyoruz.” diye konuştu.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler’de ilçeye bir okulun daha kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adalet eski Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ise okulun Türkiye’nin en güzel okullarından biri olduğunu belirterek şöyle dedi; “Daha önce yılda ortalama 300 derslik yapılan Hatay’da, geçtiğimiz yıldan bu yana yapılan yatırımlar, MEB’nin başlattığı kampanya, Hatay Valiliğinizin ortaya koyduğu özel gayretlerle yılda 1500 dersliğe ulaştı. Gerçekten alkışlanacak bir başarıdır. Hatay bundan sonrada kendi payına düşenleri almaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’de, yetişmiş insan gücü yetersiz olan toplumların zihinsel ve ekonomik, kültürel fukaralığa sürüklendiğini anlattı.

Daha sonra yapılan duanın ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar