TÖS, zararı Memur-Sen'in karşılaması için dava açtı

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Başkanı Dikmen Onat, memurun zararını yetkili konfederasyon olan Memur-Sen’in karşılaması için dava açtıklarını söyledi.konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dikmen Onat, 2013 yılında yetkili...

Google Haberlere Abone ol
TÖS, zararı Memur-Sen'in karşılaması için dava açtı

Türkiye Öğretmenler Sendikası (TÖS) Genel Başkanı Dikmen Onat, memurun zararını yetkili konfederasyon olan Memur-Sen’in karşılaması için dava açtıklarını söyledi.

konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dikmen Onat, 2013 yılında yetkili konfederasyonun bir gecede hükümetle masaya oturup toplu sözleşme imzaladığına işaret ederek, “Yine ilk kez bir konfederasyon, işverenin verdiği ücretten daha az bir ücreti işverene önermişti. İşveren de yani hükümette karada havada denizde bu öneriyi kabul etmişti.” hatırlatmasında bulundu.

Anayasa'da güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler kapsamındaki sosyal hakların, toplu sözleşmeyle genişletilebileceğini ancak daraltılamayacağını vurgulayan Onat, şunları dile getirdi: “Toplu sözleşmenin çerçevesi 4688 sayılı kanunun 28. maddesinde düzenlenmiştir. Yapılan bir sözleşme, sonuçları itibariyle müspet sonuç doğurmalıdır. Aksi durum yükümlülük getirir. Memur Sendikaları Konfederasyonu, söz konusu sözleşme yapma yetkisini kötüye kullanmıştır. Söz konusu konfederasyon, yöneticileri memurların hak ve menfaatlerini korumak-genişletmek-geliştirmek yerine memurların sosyal haklarını daraltan sözleşmeye taraf olmakla kusurludur. TÖS üyelerinin ve üye olmayanların hak kaybının yetkili konfederasyondan karşılanması için dava açmıştır.”

CİHAN

Yorumlar