Toros’lu öğrencilerden Altın Dokunuş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği 45. Araştırma Projeleri yarışmasında Toros’lu öğrenciler, "Eşitsizliklerde Yeniş Bir Metod: Altın Dokunuş” isimli projeleriyle Türkiye ikincisi oldu. TÜBİTAK...

Google Haberlere Abone ol
Toros’lu öğrencilerden Altın Dokunuş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) düzenlediği 45. Araştırma Projeleri yarışmasında Toros’lu öğrenciler, "Eşitsizliklerde Yeniş Bir Metod: Altın Dokunuş” isimli projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı’nın (BİDEB) bu yıl 45. kez düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında final heyecanı yaşandı. Türkiye’nin 81 ilinden 17 bin 486 öğrencinin toplam 10 bin 418 proje ile başvurduğu yarışmada, bölge ve final maratonunun ardından en iyi projeler belirlendi. Yarışmada Özel Antalya Toros Akdeniz Fen Lisesi öğrencilerinden Mehmet Ali Şimşek ve Enes Faruk Çona hazırladıkları "Eşitsizliklerde Yeni Bir Metod: Altın Dokunuş” isimli projeleriyle matematik dalında Türkiye ikincisi oldu.

Bölge elemelerinde 160 okul arasından birinci olarak finale kalan projede Toroslu öğrenciler Mehmet Ali Şimşek ve Enes Faruk Çona, "Bu başarımızın tesadüf olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu süreçte yoğun ve tempolu bir şekilde hem okul derslerimize hem de projemize çalıştık. Aylardır üzerinde çalıştığımız projemizin ödüle layık görülmesi bizi daha da mutlu etti. Proje ve olimpiyatlara hazırlık sürecinde bize her konuda destek olan okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz." dedi.

Törenin açılışında konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, "Parasal ödüllerin yanında proje yarışmasında, alanında birinci olanlara üniversite sınavında 0,05 ek katsayı, ikinci olanlara 0,04 ek katsayı, üçüncü olanlara ise 0,03 ek katsayı uygulamamız var. Bu da önemli bir avantaj. Ortalamada 20-25 puan avantaj sağlamaktadır ve bu uygulama bundan sonra da devam edecek." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar