Toroslu öğrenciler Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda altın madalya kazandı

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Akdeniz öğrencileri, İstanbul Fatih Koleji tarafından düzenlenen 10.

Google Haberlere Abone ol
Toroslu öğrenciler Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda altın madalya kazandı

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Akdeniz öğrencileri, İstanbul Fatih Koleji tarafından düzenlenen 10. Sosyal Bilimler Olimpiyatı’nda altın madalya kazandı.

Türkiye genelinde 289 projenin yer aldığı ve finalde 354 öğrencinin yarıştığı olimpiyatta Sahne Sanatları kategorisinde Toroslu öğrenciler birinci oldu. Jüri üyelerinin, ünlü sinema ve tiyatro sanatçıları ile akademisyenlerden oluştuğu yarışmada günümüz sınav sisteminin öğrenciler üzerinde oluşturduğu psikolojik baskının komik bir dille anlatıldığı 'Sınav Kabusu' adlı oyun canlandırıldı. Söz konusu oyunda Toros Akdeniz Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Ali Eray Altınkaynak, Aleyna Er, İbrahim Eren Coşkun, M.Hamza Eker, Serhat Demir, Önder Hamamcıoğlu, Ayşe Kaya, Süleyman Yadoğlu ve Caner Ayne rol aldı. Öğrenciler, gösterdikleri performansla altın madalyanın sahibi olarak toplamda 2 bin 500 TL’lik para ödülü kazandı.

Sadece akademik yönden başarılı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamadıklarını belirten Toros Akdeniz Koleji Müdürü Hüdayi Başın, "Bunun yanında sanatın her alanında başarılı, çok yönlü bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğitim politikamızı bu doğrultuda belirledik. Bu bağlamda kazanılan başarı çok önemli." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar