Toroslu öğrenciler ödüllerini Bakan Avcı'nın elinden aldı

Özel Toros Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Zehra Şahin ve Ayşe Özgen'in 'Her Arabaya Çocuk Koltuğu' isimli projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaokullar arasında düzenlediği...

Google Haberlere Abone ol
Toroslu öğrenciler ödüllerini Bakan Avcı'nın elinden aldı

Özel Toros Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Zehra Şahin ve Ayşe Özgen'in 'Her Arabaya Çocuk Koltuğu' isimli projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaokullar arasında düzenlediği Matematik ve Fen Bilimleri 9. Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda finale kalan 100 başarılı proje arasına girdi. Başarılı öğrencilere ödüllerini, Ankara'da düzenlenen törende Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı verdi.

    Matematik ve Fen Bilimleri 9. Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Ankara finallerine 81 ilden 42 bin 494 proje arasından elemeler yapılarak 100 proje katıldı. Ankara’da 3 gün boyunca sergilenen 100 proje ödüle layık görüldü. Öğrencilerin ödüllerini, Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda yapılan törende Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık verdi.

    Özel Toros Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Zehra Şahin ve Ayşe Özgen'in, danışmanlığını Fen Bilimleri Öğretmeni Remzi Yorgun'un yaptığı ‘Her Arabaya Çocuk Koltuğu’ isimli projesi Ankara finallerine kalan 100 proje arasına girdi. Remzi Yorgun, “Yapılan bu proje ile her araçta çocuk koltuğu olmuş olacak ve çocukların araç içinde güvenliği ayrıca bir masrafa girmeden çözülmüş olacaktır. Öğrencilerimiz trafik kazalarında çocuk ölümlerini en aza indirme adına araç koltuğu kullanmayan kişiler için önemli bir ihtiyacı gidermiş olmayı hedeflemişler ve bu projeye imza atmışlardır.” diye konuştu.

    Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt da, “Toros Koleji, öğrencilerine verdiği kaliteli eğitimin meyvelerini bilim ve proje olimpiyatlarında gösterdiği başarılar ile ispat etmektedir. Proje olimpiyatları gerçekten önemli ve zor bir süreçtir. Bu konuda öğrencilerimizin gösterdiği başarı her türlü takdire değer.” dedi.

    Toros Koleji'nin 'Dere Taşkınlarına Son' bir başka projesi de bölge finallerine katılma başarısı göstermişti. CİHAN

Yorumlar