Toros’lu öğrenciler Güneydoğu’yu gezdi

Toros Yağmur Liseleri, Güneydoğu Anadolu illerine gezi düzenledi. İki öğretmen ve 20 öğrenciden oluşan gezi grubu, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerini gezdi. Antalya’dan uçakla hareket eden Toros Yağmur öğrenciler ilk olarak Gaziantep’i...

Google Haberlere Abone ol
Toros’lu öğrenciler Güneydoğu’yu gezdi

Toros Yağmur Liseleri, Güneydoğu Anadolu illerine gezi düzenledi. İki öğretmen ve 20 öğrenciden oluşan gezi grubu, Gaziantep, Urfa, Mardin ve Diyarbakır illerini gezdi.

Antalya’dan uçakla hareket eden Toros Yağmur öğrenciler ilk olarak Gaziantep’i gördü. Antep Kalesi, Antep Hayvanat Bahçesi ve Bakırcılar çarşısını gezen öğrenciler buradan otobüsle Şanlıurfa’ya geçti. Balıklı Göl, Hz. İbrahim Mağarası, Hz. Eyüp Peygamber Mağarası’nı, Halfeti Eski Harran Üniversitesi ve Harran evleri hakkında bilgi alan öğrenciler sıra gecesine katılarak eğlendi. Urfa’dan sonra Mardin’e geçen öğrenciler Deyrülzaferan Manastırı, Kırklar Kilisesi, Kasimiye Medresesi, Revaklı Çarşı, Zinciriye Medresesi ve Mardin Müzesi’ni de gezdi. Diyarbakır’da ise Diyarbakır Surları, Malabadi Köprüsü, Ulu Cami, Yeni Han ve Tarihi Diyarbakır Çarşısı ile Hz. Süleyman Camii’ni ziyaret ederek tekrar uçak ile Antalya’ya döndü.

CİHAN

Yorumlar