Toros'lu öğrenciler Antalya Müzesi'ni gezdi

Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Fen-Anadolu Liseleri öğrencileri, yaşdıkları şehre karşı aidiyet duygularını pekiştirmek için Antalya Müzesi'ni gezdi. Osmanlıca Kulübü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen...

Google Haberlere Abone ol
Toros'lu öğrenciler Antalya Müzesi'ni gezdi

Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Toros Yağmur Fen-Anadolu Liseleri öğrencileri, yaşdıkları şehre karşı aidiyet duygularını pekiştirmek için Antalya Müzesi'ni gezdi. Osmanlıca Kulübü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda öğrenciler, Antalya'da çıkarılan ilk gazeteleri de inceledi.

Öğretmenleriyle birlikte Antalya Kent Müzesi gezisine katılan öğrencilere Tarihçi Evren Dayar, şehrin tarihi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrenciler, Antalya’da çıkarılan eski gazetelerin arşivini inceleme imkanı buldu. Antalya Kent Müzesi Küratörü Yrd. Doç. Dr. Attila Erden, müze ile bilgilerin yanı sıra sergiyi gezdirdiği Toros Yağmurlu öğrencilerle kent kültürünün ne olduğu ile ilgili küçük bir söyleşi de gerçekleştirdi.

Söz konusu etkinliğin, öğrencilerde yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusu oluşturduğunu kaydeden Osmanlıca Kulübü Öğretmeni ve Toros Yağmur Liseleri Müdür Yardımcısı Özer Sevim, şunları söyledi: “Daha önce kulüp öğrencilerimiz için Antalya gezisi düzenledik. Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini öğrencilerimizle birlikte gezdik. Pamfilya’nın en güzel kapısı olarak nitelendirilen Hadriyanus Kapısı’nda başlayan gezi, Karaalioğlu Parkı, Kaleiçi, Liman ve Yivli Minare ile devam etti. Yaşadıkları şehrin inceliklerini öğrenen öğrencilerimiz, Antalya’nın tarihi ve doğal güzelliklerine yeniden hayran olduklarını söyledi. Osmanlıca Kulübü öğrencilerimiz, dünyanın dört bir yanından gelen insanların Antalya’yı gezmek için neden bu kadar istekli olduklarını biraz daha iyi anladıklarını ifade etti. Her iki gezi öğrencilerimizde, yaşadıkları şehre karşı aidiyet duygusu oluşturdu. Bu da zaten bizim gezimizin amacıydı. Bu gezinin devamı olarak Antalya Kent Müzesi’ni ziyaret etmemiz öğrencilerimizin kent kültürü ile ilgili bilgi ve düşüncelerini pekiştirdi.”

CİHAN

Yorumlar