Torosların şairleri şiir gecesinde buluştu

Mersin merkez Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğu tarafından organize edilen “Toroslar’ın Şairiyim” şiir gecesinde, duygulu anlar yaşandı.Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de katılımıyla gerçekleştirilen gecede, özellikle...

Google Haberlere Abone ol
Torosların şairleri şiir gecesinde buluştu

Mersin merkez Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu topluluğu tarafından organize edilen “Toroslar’ın Şairiyim” şiir gecesinde, duygulu anlar yaşandı.

Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği’nin de katılımıyla gerçekleştirilen gecede, özellikle Toroslar’da yaşayan Mersin’li şairlerin şiirleri tiyatral bir şekilde sanatseverlere sunuldu.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir gecesine; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Abidin Güneyli ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mersinli şairler ve sanatseverler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı’nın sahneye koyduğu şiir dinletisinde, Mersinli şairlerin şiirlerini seslendiren tiyatro topluluğunun performansı izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Programın sonunda sahneye gelen Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Başkanı Abidin Güneyli, hem kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için hem de sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Şiirleri tiyatral bir şekilde okuyarak sunan Toroslar Belediyesi Tiyatro topluluğunu da tebrik eden Güneyli, kendi yazdığı şiiri de okuyarak izleyicilerle paylaştı.

Daha sonra söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri Toroslar’ın Şairiyim Şiir gecesini geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Özellikle Toroslar’da yetişen şairlerin düşüncelerini mısralara döktükleri şiirleri Toroslar Belediyesi Tiyatro topluluğunun hazırladığı program ile dinlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, programda emeği olan MEŞYAD’a, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı’ya ve tiyatro topluluğuna teşekkür etti.

Amaçlarının; Mersinli Şairleri tanıtmak, bölge halkının kültür ve sanata olan ilgilerini arttırmak ve teşvik etmek olduğunu kaydeden Başkan Tuna, duygularını ve düşüncelerini mısralara döken Mersinli şairlere de teşekkür etti. Başkan Tuna; “Tiyatro topluluğumuz amatör bir ruhla her dönem çok hoş eserler sergiliyorlar. Organize ettiğimiz Toroslar’ın şairiyim şiir gecesinde de güzel bir sunumla Mersinli şairlerimizin şiirlerini bizlere sundular. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz şiir gecesini inşallah geleneksel hale getirerek, Mersinli şairlerimizi sanatseverlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna, konuşmaların ardından Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) Başkanı Abidin Güneyli’ye programa sundukları katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim ederken, gecede şiirleri okunan şairlere de birer teşekkür belgesi sundu.

CİHAN

Yorumlar