Toroslar’da yeni bağlanan mahallelere yaz bakımı

Mersin Toroslar Belediyesi, yaz mevsiminin girmesiyle birlikte ilçe sınırları içinde temizlik ve bakım çalışmalarına hız verdi.    Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda; 30 Mart 2014 tarihinden...

Google Haberlere Abone ol
Toroslar’da yeni bağlanan mahallelere yaz bakımı

Mersin Toroslar Belediyesi, yaz mevsiminin girmesiyle birlikte ilçe sınırları içinde temizlik ve bakım çalışmalarına hız verdi.

    Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda; 30 Mart 2014 tarihinden sonra belediyeye bağlanan Aladağ, Yeniköy, Soğucak ve Güzelyayla Mahallelerindeki boş araziler, orta refüjler ile yol ve kaldırım kenarlarındaki yabani otlar biçilirken, ağaçların da budaması yapılarak temizlendi.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, sağlıklı yaşamın sağlıklı çevre ile mümkün olacağını belirterek park ve yeşil alanlarda temizlik ve bakım çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

Otların uzamasıyla birlikte meydana gelebilecek yangınlar, haşerelerin üremesini engellemek ve görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmanın, ilçedeki tüm mahallelerde, belli bir program dahilinde devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Merkez mahallelerimizin yanı sıra ilçemize yeni bağlanan mahallerimizde de temizlik ve bakım çalışmalarına ağırlık verdik. Halkımızın başta yürüyüş alanı olarak kullandıkları kaldırım ve yol kenarları ile blok araları, boş arsalar ve caddelerde bulunan refüjlerde yetişen yabani otlar ekiplerimiz tarafından belli periyotlarla temizlenmektedir. Amacımız, halkımızın daha temiz, nezih ve sağlıklı ortamlarda ikamet etmelerine olanak sağlamaktır." dedi

CİHAN

Yorumlar