Toroslarda orta refüjler martı figürleri ile süsleniyor

Mersin merkez Toroslar Belediyesi'nde orta refüjler uçuşan martı figürleri ile süsleniyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde hazırlanan martı figürleri mevsimlik çiçeklerle bezenen refüj ve kavşakların yanı sıra parklara...

Google Haberlere Abone ol
Toroslarda orta refüjler martı figürleri ile süsleniyor

Mersin merkez Toroslar Belediyesi'nde orta refüjler uçuşan martı figürleri ile süsleniyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde hazırlanan martı figürleri mevsimlik çiçeklerle bezenen refüj ve kavşakların yanı sıra parklara da yerleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, şehirleşmeyle birlikte baş gösteren beton yığınlarına karşı yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirterek, Toroslar'ın yeşili ile öne çıkan bir ilçe olmasını istediklerini söyledi.

Refüj ve parklarda yürüttükleri çalışmaların yanı sıra kent estetiğine katkı sağlamak adına farklı türden motiflerle süslü dekoratif çalışmaları da şehrin muhtelif yerlerine yerleştirdiklerini belirten Başkan Tuna, park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan martı heykelciklerinin de vatandaşlar ve araç sürücüleri tarafından büyük beğeni topladığını vurguladı.

Belediye serasında yetiştirdikleri 120 bin adet mevsimlik çiçeklerin dikim çalışmalarının da devam ettiğini kaydeden Tuna şöyle devam etti: "10 yılda, Toroslar’da yeşil alan miktarını 106 bin metrekareden 900 bin metrekareye ulaştırdık. Yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla ilçemizdeki park sayısını da 56’dan 134’e çıkardık. 2014 yılı itibariyle İlçemizdeki toplam yeşil alan miktarını 1 milyon metrekareye ulaştırmayı hedefliyoruz. Amacımız, Toroslar’ın güzel ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamak ve geleceğimiz olan çocuklarımıza yeşil ve sağlıklı bir çevre bırakmaktır." CİHAN

Yorumlar