Toroslar'da nostalji rüzgarı esti

Mersin Kültürlerarası Diyolog Merkezi'nin (MEKADİM) Toroslar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği programda Ali-Aysun Kocatepe çifti, 'Müzikalite' başlıklı gösterilerinde, şarkıların gerçek öykülerini müzikseverlerle buluşturdu.    Ko

Google Haberlere Abone ol
Toroslar'da nostalji rüzgarı esti

Mersin Kültürlerarası Diyolog Merkezi'nin (MEKADİM) Toroslar Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği

programda Ali-Aysun Kocatepe çifti, 'Müzikalite' başlıklı gösterilerinde, şarkıların gerçek öykülerini müzikseverlerle buluşturdu.

    Kongre Merkezi'nde gerçekleşen konserin açılış konuşmasını yapan MEKADİM Başkan Vekili Avukat Erdoğan Günal son günlerde ülkede ve bölgede yaşanan ve gündeme düşen olaylardan dolayı derin üzüntü yaşadıklarını belirtti.

    MEKADİM olarak 2 yılı aşkın süredir Mersin'de birlik ve beraberliğin pekişmesi adına pek çok etkinlik yaptıklarını belirten Günal, "Bu etkinlikler bizlere yeni pencereler ve yeni ufuklar açtı. Bugün de bunlara bir yenisini daha eklemek için bulunuyoruz. Bugün yapacağımız konser faaliyeti, eğlenceyi öne alan tipik bir konser faaliyeti olmayıp, eğlenmenin ve hoşça vakit geçirmenin yanı sıra, esas itibariyle yeni şeyler öğrenmemize katkı yapacaktır." ifadesini kullandı.

    Daha sonra, romantik şarkıların unutulmaz ikilisi Ali-Aysun Kocatepe'nin sahne aldığı konsere geçildi. Konserde, edebiyat dünyasının önemli isimlerinin şiirlerine yer veren Ali-Aysun Kocatepe çifti, yayınlandıkları dönemlere damga vuran şarkı ve türkülerin gerçek öykülerini de anlatarak salondaki dinleyicilere duygulu ve keyifli anlar yaşattı.

    Konser sonunda MEKADİM Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Batmaz, Ali -Aysun Kocatepe çiftine ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya gecenin anısına bir çiçek ve plaket sundu. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da sanatçı çifte, işlemeli kahve takımı hediye etti.

    Kültürler arası diyalogun önemine değinen Tuna, MEKADİM’i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek; “Gecede sahne alan sanatçılarımız Ali ve Aysun Kocatepe’nin konseri bizleri 68 ve 78 kuşağının derinliklerine götürdü.Şarkıları ve türküleri öyküleriyle birlikte dinlemenin güzelliğine hep birlikte eriştik.Organizasyonda emeği geçen Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi yönetimine ve gecede sahne alan Sayın Ali ve Aysun Kocatepe’ye teşekkür ediyorum.Programa katkıda bulunmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum." dedi.

    Konseri Eski Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Devlet Korosu Müdürü Aşkın Günay,

Mersin Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı İlyas Yazırlıoğlu, Akdeniz Roman Federasyonları Derneği Başkanı Ali Daylam, dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş izledi. CİHAN

Yorumlar