Toroslar'da çiftçi mallarını koruma meclisinin üyeleri seçildi

Mersin merkez Toroslar Belediyesi mayıs ayı olağan toplantısında Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi üyeleri seçildi. Toroslar Belediye meclisi Mayıs ayı olağan Toplantısı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Toroslar'da çiftçi mallarını koruma meclisinin üyeleri seçildi

Mersin merkez Toroslar Belediyesi mayıs ayı olağan toplantısında Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi

üyeleri seçildi.

Toroslar Belediye meclisi Mayıs ayı olağan Toplantısı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hamit Tuna Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri de katıldı.

Toplantıda; 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesine göre; Toroslar İlçesi Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi ile Çiftçi Malları Murakabe Heyetine 5 asil ve 5 yedek üye seçimi yapıldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Toroslar Belediyesi Meclis Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi’ne; Asil üye olarak; Yusuf Karabela, Yakup Temur, Surullah Yavuz, Süleyman Yılmaz ve Haluk Mutluay, Yedek Üye olarak; Mustafa Yavuz, Naci Behçet Namlı, Ali Temur, Hakan Güven ve Süleyman Can, Çiftçi Malları Murakabe Heyetine de Asil üye olarak; Erdal Çiftçi, İlhami Yetişen, İbrahim Kiper, Ayhan Kızıltan, Yedek Üye olarak ise; Kamil Budak, Ali Ergen, Ogün Peker, Mehmet Yeter ve Mehmet Kiper, gizli oy açık tasnif ile seçildi.

Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toroslar Belediyesi’nin 2013 mali yılı bütçe kesin hesabı ile yönetim dönemi hesabı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle sevk edilirken, 6360 sayılı kanunla tüzel kişiliği sona ererek Toroslar Belediyesi’ne bağlanan Arslanköy, Ayvagediği, Güzelyayla, Gözne ve Soğucak Belediyelerinin 2013 mali yılı bütçe kesin hesabı ile yönetim dönemi hesabının görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Toroslar Belediyesi’nde 657 sayılı yasaya tabi olarak görev yapmakta olan memurları ve sözleşmeli personelleri kapsamak üzere, Toroslar Belediyesindeki yetkili memur sendikası ile Toroslar Belediyesi arasında sözleşme yapmak için ve Çukurova Kalkınma Ajansına 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında “Toroslar Belediyesi Hizmetlerinin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Altyapısı ile Geliştirilmesi” başlıklı proje Belediyeyi temsile, ilzama ve proje bilgilerini imzalamak üzere Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya yetki verilmesine ilişkin teklifler görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen Yalınayak, Portakal, Çavuşlu ve Osmaniye Mahalleleri ile ilgili plan değişikliği tekliflerinin de görüşülerek İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına sevkinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda Haziran/2014 ayında yapılacak olan meclis toplantı günü 2 Haziran Pazartesi saat:14.00 olarak belirlendi. Toroslar Belediye Meclisi, Mayıs Ayı’na ait ikinci oturumunu yapmak üzere 9 Mayıs Cuma günü saat:14.00’de yeniden toplanacak.

Temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, toplantıya katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti. Toroslar’da, 10 yıldır ben yaptım oldu mantığı ile değil birlikte yapabilme mantığı ile çalıştıklarını ve bu çalışmanın Toroslar’ın cazibe merkezi haline gelmesinde önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Başkan Tuna daha sonra toplantıya katılan MTSO üyelerine Yunus Emre Kültür Merkezi’ni gezdirerek, merkezle ilgili bilgiler verdi. CİHAN

Yorumlar