Toroslar'da 423 kilo atık pil toplandı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP), Mersin İl genelindeki okullar arasında düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması'nda; ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük derecelerini alan Toroslar ilçesinin, toplamda...

Google Haberlere Abone ol
Toroslar'da 423 kilo atık pil toplandı

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP), Mersin İl genelindeki okullar arasında düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması'nda; ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük derecelerini alan Toroslar ilçesinin, toplamda 423 kilogram ile en fazla atık pil toplayan bölge olduğu bildirildi.

    Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe sınırları içerisindeki pillerin toplanmasına ve nakliyesine destek verildiği yarışmaya katılan Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu; 148 kilo ile ikinci, Ticaret ve Sanayi Odası İlk Öğretim Okulu; 90 kilo ile üçüncü, 19 Mayıs İlk Öğretim Okulu; 34 kilo ile dördüncü seçildi. Dereceye giren okullara; laboratuvar seti, satranç takımları ve eğitim panoları hediye edildi.

    Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yarışmaya katılan tüm okullara çevreye olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, dereceye giren okulları da tebrik etti. Geri dönüşüm çalışmaları ile Türkiye’de en fazla geri kazanılabilir atık toplayan belediyeler arasında olduklarını belirten Tuna, "Mersin’de belediyeler arasında ilk kez, Toroslar Belediyesi olarak Katı Atıkta Geri Dönüşüm modelini hayata geçirdik.Geliri sokak çocukları yararına kullanılmak kaydıyla yılda 500 ton katı atık toplayarak milli ekonomiye katkıda bulunmaktayız." dedi.

    Atık pillerin ayrı toplanıp geri dönüşümü için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Tuna, "Bilim adamlarının araştırmalarına göre atık piller, çöpe atıldığı zaman yapılarındaki tehlikeli kimyasal maddeler açığa çıkarak toprağa ve yer altı sularına karışmaktadır. Atık pillerin doğada uzun süre kalması doğaya ve insana zarar vermektedir.Bu nedenle çevre bilincini aşılamak ve böylelikle ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak amacıyla Temizlik İşleri Müdürlüğümüz nezdinde atık pil toplama kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında; İlçe sınırlarımız içerisindeki okullara ve alışveriş merkezlerine atık pil kutuları yerleştirdik. TAP’ın Mersin il genelinde düzenlediği atık pil toplama yarışmasında da ilçemizden 3 okulun derece alması bizleri oldukça mutlu etmiştir. Bu proje çok önemli bir çalışmadır." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar