Toroslar'da 12 bin aileye gıda yardımı yapıldı

Mersin merkez Toroslar Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle 12 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulundu. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu ifade etti. Rutin belediyecilik...

Google Haberlere Abone ol
Toroslar'da 12 bin aileye gıda yardımı yapıldı

Mersin merkez Toroslar Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle 12 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulundu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ramazan Ayı’nın birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu ifade etti. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Tuna, dağıtılan gıda paketlerinden 10 bin tanesini belediye bütçesinden karşıladıklarını, 2 bin tanesini de hayır sever vatandaşlardan temin ettiklerini belirtti. Mahalle muhtarlarından alınan listeler doğrultusunda dağıtımı gerçekleştireceklerini ifade eden Tuna, belediye olarak bu güne kadar 75 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımında bulunduklarını hatırlattı. Bu yılki dağıtım ile birlikte bu sayının 87 bine ulaşacağını kaydeden Başkan Tuna, daha fazla aileye ulaşmak istediklerini ancak belediye imkanları doğrultusunda hareket etmek zorunda kaldıklarını kaydetti. Başkan Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak bu Ramazan Ayı’nda da bölgemizde ekonomik durumu uygun olmayan insanlarımıza dağıtılmak üzere zati ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte paketler hazırladık. Yardımseverlerden de aldığımız paketler ile toplamda 12 bin gıda paketi dağıtacağız. Bunun 10 bin tanesi belediye bütçesinden aldığımız gıda paketleri. Bu paketleri gerek muhtarlarımızdan gerekse bizim daha önceden var olan listelerimizi güncelleştirmek suretiyle dağıtacağız. Dün atalarımızın yaptığı gibi gece karanlığında insanları da deşifre etmeden inşallah evlerine ulaştıracağız. Kendi helal paraları, kendi belediyelerinin kendilerine olan katkıları. Afiyet olsun diyor, Ramazanlarını yeniden tebrik ediyorum." dedi.

Toplamda 11 kilogram olan gıda paketlerinin içerisinde temel gıda maddeleri olan zeytin, makarna, sıvı yağ, şeker, çay, nohut, kuru fasulye, pirinç, salça, mercimek ve bulgur yer alıyor.

CİHAN

Yorumlar