Toroslar Federasyonu yönetimi, Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Adana Toroslar Federasyonu (ATF) Başkanı Cenap Erol, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ı ziyaret etti. Federasyon olarak diğer derneklerin gücünü birleştirerek daha güçlü bir ses çıkaracak bir...

Google Haberlere Abone ol
Toroslar Federasyonu yönetimi, Ticaret Borsası’nı ziyaret etti

Adana Toroslar Federasyonu (ATF) Başkanı Cenap Erol, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan’ı ziyaret etti.

Federasyon olarak diğer derneklerin gücünü birleştirerek daha güçlü bir ses çıkaracak bir yapı oluşturduklarını belirten Federasyon Başkanı Cenap Erol, “Birlikte dirlik vardır, dirlikte de güç vardır dedik. Derneğimizi iki katına çıkardık. Bölgede dışarıda kalan derneğimiz olmadı. Bize yardımcı olacak, proje hazırlayacak danışma kurulu kurduk. Federasyonumuza bağlı dernekleri hiç bir siyasi partiye bulaştırmayacağız. Tüm siyasi partilere eşit mesafede olacağız. Amacımız tüm dernekleri bir çatı altında toplayıp, bölgemize katkı sağlayacak unsurları edinebilmek.” dedi.

Feke, Saimbeyli, Aladağ bölgesinde mantarın yaygın olduğunu aktaran Erol, “İnsanlar lüks arabalarla köy köy gezip, 30 liradan mantar topluyor. Soğuk havada paketlendiği zaman fiyatı 120 dolara çıkıyor. Ayrıca o civarda 5-6 bin ton elmamız var, değerlendirilemiyor. Şu an keçi sütü çok önem arz ediyor. Tüm ilçelerde temsilcilik oluşturarak soğuk hava ve paketleme sistemi kurarak oradaki köylülerimize yardımcı olmak istiyoruz. Bölgenin tarımsal, kültürel, sanayi, turizm ve tabi varlıklarının en iyi şekilde değerlendirilmesine aracılık etme çabasındayız.” diye konuştu.

Federasyona bağlı derneklerin hem sayısının hem de çalışmalarının artmasının çok önemli olduğunu söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “İsviçreliler 7 milyon kişiyiz ama 35 milyon nüfusumuz var. Çünkü her birimiz en az 5 sivil toplum kuruluşuna üyeyiz derler. Esas sivil toplum kuruluşlarının şu sıra öne çıkma zamanı. İyi niyetle çalışıldığında başarı ve kazanç gelir. Kırsalda tarım arazileri korunarak özen gösterilmelidir. Bölgenizin kirazını, soğuk hava deposunu, mantarını, sütünü değerlendirerek katma değer oluşturmaya çalışmanızı takdirle karşılıyorum.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar