Toros Sema öğrencileri ebru sanatı ile dinlendi

Manavgat Toros Sema Koleji Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri, öğretmeleriyle birlikte ebru yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Toros Sema öğrencileri ebru sanatı ile dinlendi

Manavgat Toros Sema Koleji Görsel Sanatlar Kulübü öğrencileri, öğretmeleriyle birlikte ebru yaptı. Okulun görsel sanatlar öğretmeni Nigar Serbest, ebru dersinin kulüp öğrencileri tarafından ilgi görmesini sevindirici bulduğunu belirtti.

İki saat süren ders süresince öğrencilere geleneksel Türk ebru sanatının geçmişten günümüze uygulamalarıyla ilgili tarihe yolculuk ettiklerini belirten öğretmen Nigar Serbest, ebru sanatının, öğrencileri dinledirdiği gibi gelecek adına hayal kurmak için güzel bir sanat dalı olduğunu söyledi.

Serbest, "Daha sonra her öğrenci tarafından uygulamalı ebru çalışmaları yapıldı. Su üzerinde yapılan çalışmaların kağıda alınmasıyla artan heyecan ve aldıkları keyif çocukların gözlerindeki tebessümde görülüyordu. Bugün sanat adına yeni bir teknik öğrendik, bu fırsatı bize veren okulumuza çok teşekkür ediyorum. Okulumuzda yapılan ebru dersinin bir başlangıç olduğunu, önümüzdeki yıl okulumuzdaki diğer öğrencilerin de Türk sanatı ebruyu tanımalarına fırsat vereceğiz." dedi.
CİHAN

Yorumlar