Toros Sema Koleji öğrencileri, USOBO'da altın madalya kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Fatih Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 6. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Manavgat Özel Toros Sema Fen Lisesi öğrencisi Yunus Emre Kara ile Yaşar Berk Çetiner altın madalya alarak, alanında...

Google Haberlere Abone ol
Toros Sema Koleji öğrencileri, USOBO'da altın madalya kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Fatih Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği 6. Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatı'nda (USOBO) Manavgat Özel Toros Sema Fen Lisesi öğrencisi Yunus Emre Kara ile Yaşar Berk Çetiner altın madalya alarak, alanında Türkiye ikincisi oldu.

İstanbul’da düzenlenen 6. USOBO olimpiyatına forum, metin analizi ve proje kategorilerinde yüzlerce proje başvurdu. Türkiye’den yüzlerce öğrencinin katıldığı yer aldığı yarışmada Özel Toros Sema Koleji öğrencileri finale kaldı. Özel Toros Sema Koleji’nden Yunus Emre Kara ve Yaşar Berk Çetiner adlı öğrencilerin 'Öztürk' adlı projesi akademisyenlerden oluşan juri tarafından ikinci seçilerek altın madalya ile ödüllendirildi. Başarılı öğrenciler, "Başarımızı, bizden hiçbir yardımı esirgemeyen tüm öğretmenlerime ve her zaman yanımızda olan ailemize borçluyuz." dedi.

Proje Koordinatörü Şeyma Çavuş, "Öğrencilerimizin sosyal problemlere çözüm için lise yıllarında proje üretmeleri, geleceğimiz adına bizleri mutlu ediyor. Ayrıca, Türkçemizin düzgün kullanılmasıyla ilgili bu projede farkındalık oluşturmamız bu başarıyı daha da anlamlı kıldı." diye konuştu.

Okul Müdürü Ferda Karaağaç da "Okul olarak öğrencilerimizi sadece bilen değil bilgiyi analiz eden, sorgulayan ve mutlaka kullanan öğrenciler olarak yetiştiriyoruz. Öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar