Toros Finike Koleji'nde ZEP sınıfı açıldı

Antalya’nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Toros Finike Koleji, öğrencilerine yönelik, zenginleştirilmiş eğitim programını (ZEP) hayata geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Toros Finike Koleji'nde ZEP sınıfı açıldı

Antalya’nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Toros Finike Koleji, öğrencilerine yönelik, zenginleştirilmiş eğitim programını (ZEP) hayata geçirdi. Türkiye'de üstün zekalı öğrencilerde uygulanan ZEP projesi, Toros Finike Koleji birinci sınıflardan itibaren bütün şubelerde ugulanıyor.

Toros Finike Koleji Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut, ZEP sınıfını basın mensuplarına tanıttı. Yaklaşık 30 bin liraya mal olan sınıfta 35 türde 480 zekâ oyunu olduğunu belirten Bulut, "Üstün zekâlı bireylerin eğitimi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem taşımaktadır. Sadece zenginlerin ve üstün zekalı öğrencilerin aldığı bu eğitimi, Toros Finike Koleji olarak tüm öğrencilerimize sağlıyoruz. ZEP, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren ilkokullarda haftada iki saat olarak verilmeye başlandı. Türkiye’de sadece birkaç özel okulda üstün zekâlı öğrencilere yönelik hazırlanan bu program, tüm ilkokul öğrencilerimize uygulanıyor." dedi.

Müdür Yardımcısı Bulut, özel oluşturulan ZEP sınıfında projeyi destekleyen materyaller eşliğinde derslerin işlendiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Dersler, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesi için üç ana bölümden oluşan programı içermektedir. Bunlar düşünme becerilerinin gelişmesini, üretkenlik becerilerinin ve görsel algı yeteneklerinin gelişmesini destekleyen çalışmalardır. Yurtdışından özel getirtilen materyaller eşliğinde yapılıyor. ZEP sınıfındaki hedefimiz, öğrencilerimizin temel becerileri kazanmada maksimum başarı, üreticilik ve problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, üst düzey düşünme ve araştırma becerilerinin geliştirilmesi, duygusal ve sosyal gelişim, motivasyon, ilgi, yetenek ve öğrenme tarzlarının tespit edilip geliştirilmesidir."
CİHAN

Yorumlar