Toros Feriha Öpçin Koleji öğrencileri yazar Bilir'le buluştu

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Toros Feriha Öpçin Koleji, öğrencilerini hikaya ve masal kitapları yazarı Orhan Bilir ile buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Toros Feriha Öpçin Koleji öğrencileri yazar Bilir'le buluştu

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Toros Feriha Öpçin Koleji, öğrencilerini hikaya ve masal kitapları yazarı Orhan Bilir ile buluşturdu. İlkokul öğrencilerine yönelik etkinlikte yazar Bilir, öğrencilerle söyleşi de yaptı.

    Öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve okuduklarını anlamayı pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda Bilir, öğrencilerin sorularını cevapladı. Çocukları okumaya özellikle de yazmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını kaydeden Bilir, çocukların günlük tutması, nitelikli okuma ve kendilerini ifade etmesinin önemli olduğunu ifade etti. Türkiye’de çocuk kitaplarının 90’lı yıllara doğru hayat bulduğunu dile getiren Yazar Bilir, ”Bu yıllara kadar bizim büyüklerimiz hep tercüme kitap okudu. Şu an çocuk edebiyatımız çok iyi gelişiyor. Bizlerde Milli Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla bu hizmeti en ücra yerlere kadar götürüyoruz." diye konuştu.

    Söyleşi sırasında kendi kitaplardan da bölümler okuyan Bilir; okumak, başarılı olmak, mutlu olmak gibi temel kavramlar üzerinde durdu. Etkinlik kapsamında okulda kitap standı açıldı. Öğrenciler, kumbaralarda yaklaşık bir ay biriktirdiği paralarla, standından kitap alarak yazara imzalattı .

    Özel Toros Feriha Öpçin Koleji Müdürü Fatih Şahan, çocukların kitaplarla daha çok iç içe olmalarını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri düzenli olarak yaptıklarını dile getirdi. Çocukların harçlıklarıyla kitap almalarının hem nitelikli okuma alışkanlığını kazanmalarında hem yardımlaşma, kendi başına doğru karar verebilme becerisi kazanmalarında hem de birikim yaparak ailelerine destek olmalarında önemli kazanımlar sağladığını belirtti.

    Velilerden ve öğrencilerden çok sayıda memnuniyet bildiren dönüşler aldığını belirten Okul Müdürü Fatih Şahan, kitap okuma çalışmalarının Toros Feriha Öpçin Koleji'nde her yıl daha da yenilenip geliştirilerek devam ettiğini söyledi. Çeşitli organizasyonlarla öğrencilere okuma alışkanlığı edindirmeye çalıştıklarını aktaran Şahan, şunları söyledi: "Okulumuzda ilkokulda sınıf öğretmenleri, ortaokulda Türkçe öğretmenleri ve diğer branş öğretmenleri kitaplar belirler ve bu kitaplar okulun çalışma takviminde bildirilir. Okuma Pisti, 81 il 81 Kitap Sınavı gibi projelerle kitap okuma teşvik edilir. Öğrencilerimiz her ay ortalama en az dört kitap okur ve bu kitaplardan çoktan seçmeli kitap sınavları yapılıp hem sınav sonrası hem de dönem sonlarında genel ödüllendirmeleri yapılır. Ayrıca Türkçe öğretmenleriyle birlikte sınıf öğretmenleri öğrencilerin okudukları kitapları ve sayfalarını düzenli takip eder. Kitapların nitelikli okunması amacıyla kitap sınavlarının yanında Türkçe öğretmenleri, öğrencilerin okudukları kitapları “kitap özet formu” ile takip eder. "

    ORHAN BİLİR KİMDİR?

    Hikaye, masal ve biyografi türünde eserleri olan yazar, sınıf öğretmeni. 1974 Tokat-Zile doğumlu olan ve çeşitli ilköğretim okullarında çalışan yazarın ilk eseri, 2006 yılında Ebe Sobe Dergisi’nde yayınlandı. Can Kardeş, Birdirbir ve Gonca Dergilerinde masal, deneme ve hikâyeleri yayınlandı. Halen çocuk dergilerinde eserleri yayınlanmaktadır. Bazı yazıları İngilizceye tercüme edilip Gonca Dergisi’nde yayınlanmıştır. Yazarın yayınlanmış eserlerinin bazıları şöyle: Masal türünde; Masal Oyunu, Koca Bıyıklı Sarımsak, Ekmek Arası Köfte. Hikâye türünde; Ağustos Böceğine Mektup, Çikolata Çocuklar, Günün İyiliği, Engin Can-Şişko Balonlar, Engin Can-Kar Tatili, Engin Can-Okulda Fare Var. Yazarın biyografi türünde de Hayatından Sayfalarla Arif Nihat Asya adlı eseri bulunuyor. CİHAN

Yorumlar