Töreristlerin döşediği el payımı patlayıcı askeri zırhlı araca zarar verdi

Genelkurmay Başkanlığı, bugün saat 00.25’te bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen El Yapımı Patlayıcı'nın patlatılması sonucu, bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçta maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Konuyla ilgili yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Töreristlerin döşediği el payımı patlayıcı askeri zırhlı araca zarar verdi

Genelkurmay Başkanlığı, bugün saat 00.25’te bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen El Yapımı Patlayıcı'nın patlatılması sonucu, bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçta maddi hasar oluştuğunu açıkladı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili şu bilgi verildi: “Eski Diyarbakır-Hani kara yolu üzerinde, iki Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçla Mobil Yol Kontrol Devriyesi yapan unsurların Diyarbakır / Hani Aka Mahallesi yol ayrımından geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen El Yapımı Patlayıcı'nın patlatılması sonucu, bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçta maddi hasar oluşmuştur. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir. Kara yolu üzerinde, yaklaşık 70-80 cm eninde, 30 cm derinliğinde bir çukur oluşmuştur. Cumhuriyet savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır.”

TERÖRİSTLERİN YAKMA VE KAÇIRMA OLAYLARI SÜRÜYOR

Yine dün (08 Haziran) saat 17.00 sıralarında silahlı iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Hakkari Şemdinli Öveç köyü mülki sınırları içerisinde, Ergül Tepe Üs Bölgesine mermer taşıyan kamyonun, Üs Bölgesine malzemeleri bırakıp, Şemdinli istikametine dönüşe geçtiği esnada durdurulduğu, şoförü ve yanında bulunan bir şahısla beraber araçtan indirildikten sonra aracın yakıldığı belirtildi.

Kars Kağızman Dibekkaya köyü bölgesinde yaşanan başka bir olayda ise silahlı iki bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Kağızman-Ağrı yolunu yapan özel bir şirketin şantiyesinde çalışan kepçe operatörü ve bir işçinin, şirkete ait iki otomobile bindirilerek kaçırıldığı, bir müddet sonra işçinin serbest bırakıldığı duyuruldu.

CİHAN

Yorumlar