Törende Şehit Annesini Ağlatan Karanfil Krizi

Karaman'daki törene gelen şehit annesi Fadime Şengül, dağıtılan karanfilden almak istedi. Görevliler 'Sana vermeyiz' deyince, şehit annesi gözyaşlarına boğuldu.

Google Haberlere Abone ol
Törende Şehit Annesini Ağlatan Karanfil Krizi

Karaman'da '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' töreninde gelen şehit anası Fadime Şengül, iddiaya göre, dağıtılan karanfilden alıp, oğlunun mezarına koymak istedi. Görevliler karanfil vermeyince gözyaşlarına hakim olamayan Şengül, sonradan karanfil verilmek istenince 'Ben çiçek istediğimde beni kırdınız, vermediniz.' dedi.

Karaman Valiliği nedeni ile '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' sebebiyle Garnizon Şehitliği'nde merasim düzenlendi. Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve şehit ailelerinin katıldığı programda yapılan duaların peşinden şehitliğe Karanfiller bırakıldı.

'SANA VERMEYİZ' DİYEREK, KARANFİLİ VERMEDİLER

1999 yılında İzmir Menderes'de yurtsal vazifesini yaptığı sırada iddiaya nazaran arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşun neticesinde şehit azalan Jandarma Er Uğur Şengül'ün, anası Fadime Şengül, elini uzatıp, görevlilerin dağıttığı karanfilden almak istedi. İddiaya görevliler Şengül'e, 'Sana vermeyiz' deyip, karanfil vermedi. Bunun üstüne gözyaşlarına hakim olamayan Şengül, reaksiyon gösterip merasim bölgesinden uzaklaşmak istedi.

ŞEHİT ANNESİ: BEN ÇİÇEK İSTEDİĞİMDE BENİ KIRDINIZ, VERMEDİNİZ

Bir bayan astsubay ve sıhhat görevlileri de ağlayan şehit anası Şengül'ü sakinleştirmeye çalıştı. Şengül, sıhhat görevlilerine, herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığını ve müdahale etmelerini istemedi. Şengül, kendisini sakinleştirmeye çalışan ve karanfil eda etmek arzulayan bayan astsubaya, 'Ben çiçek istediğimde beni kırdınız, vermediniz.' dedi. Kadın astsubay da, 'Seni tanımamışlardır. Arkadaşlarım hesabına özür dilerim' dedi. Şengül de 'Tanımazlar mı tanırlar. Elimi uzattım karanfil almak için 'Sana vermeyiz.' dediler. Karanfilden alıp, oğlumun köyde olan mezarına götürüp bırakmak istedim.' dedi.

'BEN 16 YILDIR AĞLIYORUM'

Kadın astsubayın ağlama deyip sakinleştirmeye çalışması üstüne Şengül, 'Ben 16 yıldır ağlıyorum. 3 kızım 1 de oğlum vardı. 2'si öldü. Oğlum İzmir Menderes'te kızım da kazada öldü. Ben buraya 15 yıldır geliyorum. Hiç böyle bir şey yaşamadım.' dedi.

Diğer şehit aileleri ve bayan astsubay nedeni ile ikna edilen ve karanfili piyasa Şengül, merasim bölgesinden uzaklaştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar