‘Toprak Bayramı’ 67 yıl sonra yeniden kutlandı

En son 1947 yılında kutlanan ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 67 yıl sonra tekrar organize edilen 'Toprak Bayramı' düzenlenen etkinlikle kutlandı.Bakan Mehdi Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez binasında...

Google Haberlere Abone ol
‘Toprak Bayramı’ 67 yıl sonra yeniden kutlandı

En son 1947 yılında kutlanan ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 67 yıl sonra tekrar organize edilen 'Toprak Bayramı' düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Bakan Mehdi Eker, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez binasında ‘Toprak Bayramı’ programına katıldı.

Açılışta konuşan Mehdi Eker, toprak bayramının yeniden kutlanmasını Türkiye’nin gündemine yeniden getirilmesini arzuladıklarını belirtti.

Yaklaşık 70 yıl önce 'Toprak Bayramı'nın düşünüldüğünü hatırlatan Eker, bununla ilgili kanun çıkarıldığını ve bir kaç sene kutlanıp sonra unutulduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Bu geçen zaman ‘toprak lehine mi toprak aleyhine mi gelişmiş’ bu bayram ile ilişkisini kurduğumuzda bunu daha rahat anlıyoruz. Sanayileşme gereklidir. Hizmet sektörünün gelişmesi önemlidir. İstihdam yürütülmesi de hiç kuşkusuz önemlidir. Ama bütün bunlar yapılırken eğer bunlar alternatifi olduğu halde sadece daha çok rant daha çok gelir ve daha kolay kazanç olarak eğer toprak feda ediliyorsa bu aslında bir kazanç değil önemli bir kayıptır. Biz bu anlayışla, Türkiye’de 11-17 Haziran ile başlayan süreci ve onun müteakip günlerini ‘Toprak Bayramı’ Haftası olarak kutluyoruz. Amacımız şu toprağın çağrısını toprağın sesini toprağın karşı karşıya bulunduğu riskleri ve tehlikelerini toplumunun gündemine taşımak dikkatleri buraya çekmek ve bizimle beraber en geniş manada toplum katmanlarının toprağın korunması yönünde bundan sonraki süreçte çaba içerisinde olması bizi desteklemesi bu alanda atılacak adımları bu alanda uygulamaya konacak projelere sahip çıkması destek vermesidir amacımız bu onun için biz bunu bayram olarak kutluyoruz. Tekrar bunu 67 yıl sonra toplumun gündemine taşıdık."

Konuşma sonrası Eker, bakanlık önündeki bayram kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte standları gezip basın mensuplarına etli pilav dağıttı.

CİHAN

Yorumlar