Toplum Destekli polisler çocuklara sahip çıkıyor

Aydın Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk ve Geçler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP) kapsamında 200 çocuğa sahip çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
Toplum Destekli polisler çocuklara sahip çıkıyor

Aydın Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Çocuk ve Geçler Sosyal Koruma ve Destekleme Programı (ÇOGEP) kapsamında 200 çocuğa sahip çıkıyor. Ekipler, sosyal faaliyetler aracılığıyla biraraya getirdikleri çocukların motivasyonunu arttırıp topluma kazandırmayı ve başarı seviyelerini yükseltmeyi amaçlıyor. Çocukları topluma kazandırma, sosyalleştirme, disiplinli, ülkeye yararlı fertler olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Aydın Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü İbrahim Cihangir, “Sloganımız, 'Sokaktan spora, spordan hayata'. Bu çocuklar bizim, ülkemizin geleceği. Biz çocuklarımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.

Yaptığı açıklamada bugünün çocukları ülkenin geleceği olduğu için sahip çıkılması gerektiğini belirten Şube Müdürü Cihangir, iki yıldır devam eden, 150 okula giden ve 50 gitmeyen çocukla altı ay sürecek projeleri hakkında bilgi verdi: “Çocuklarımızla sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanında seminerler, kötü maddelere karşı mücadele ve gezi gibi etkinliklerimiz olacak. Çocuklarımıza güvenli gelecek sağlıyoruz ve soysal hayata hazırlıyoruz. Bize destek veren kurumlarımızla birlikte çocuklarımızı toplumumuza, ülkemize kazandırmak için çalışıyoruz. Üniversite son sınıf öğrencilerinden de alacağımız destekle 'ağabey' model rolüyle çocuklarımıza sahip çıkacağız. 200 çocuğumuzdan oluşturduğumuz 20 takımın başına geçecek üniversiteli öğrenciler ve şubemizde görevli polis arkadaşlarımızla çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için çaba harcayacağız. Geleceğimiz olan çocuklarımıza iki yıldır değişik projelerle sahip çıkıyoruz.”

AYMENDO tesislerinde Toplum Destekli polislerle birlikte kahvaltı yapan ve projeye destek veren Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ise çocuklar ve aileleriyle ilgilenilerek güzel çalışmalar yapıldığını söyledi. Kahvaltıya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, Halk Sağlığı Müdürü Şenol Okur ve davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar