Toplu taşımada eşya unutursanız...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında unutulan eşyaların sahiplerini önce tespit ediyor, ardından adrese teslim ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşımada eşya unutursanız...

 Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında unutulan eşyaların sahiplerini adeta detektif benzeri araştırarak buluyor ve sahiplerine adreslerinde teslim ediyor. Sahibi bulunamayan ve uzun zaman teslim alınmayan eşyalar ise gereksinim sahiplerine dağıtılıyor.

Toplu taşıma araçlarında yurttaşlar nedeni ile unutulan ve vasıta şoförleri nedeni ile ilgililere teslim edilen eşyalar, Antalya Büyükşehir Belediyesinde oluşturulan Kayıp Eşya Bürosunda saklanıyor. Unutulan eşyaların sahiplerinin belirlenmesi için yapılan emek müspet netice verirse eşyalar adrese teslim ediliyor.

Sahibi saptama edilemeyen eşyalar ise teslim alınması için bekletiliyor. Büroda, cüzdan, hüviyet belgesi, şemsiye benzeri eşyaların yanında, kan şekeri ölçüm cihazı, def, melodika, şırınga benzeri eşyalar da bulunuyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, AA muhabirine yaptığı izahatda, yitik eşyaların sahiplerine ulaştırılması için oluşturdukları Kayıp Eşya Bürosu'nda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çalıştıklarını anlatım etti. Atalay, çanta, cüzdan, nakit yahut elektronik aletleri adreslerini saptama ettikleri vatandaşlara kendi araçlarıyla teslim ettiklerini kaydetti.

"Arkadaşlarımız adeta bir dedektif benzeri çalışarak araçlarımızda unutulan eşyaların sahiplerini belirliyor" diyen Atalay, son şekilde unutulan bir cüzdandaki otobüs kartından yolcunun bindiği durak ve telefon numarasının belirlendiğini ve cüzdanın malikine ulaştırıldığını anlattı.

Sahibi bulunamayan ve uzun zaman teslim alınmayan eşyaların ise Sosyal Hizmetler Dairesi nedeni ile gereksinim sahiplerine dağıtıldığı bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar