Toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler artırılıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan ve 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle Türkiye’yi derin üzüntüye boğan trafik kazasının ardından kentte bugüne kadar yapılan trafik denetimlerinin artarak sürdürüleceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşıma araçlarına yönelik denetimler artırılıyor

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan ve 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle Türkiye’yi derin üzüntüye boğan trafik kazasının ardından kentte bugüne kadar yapılan trafik denetimlerinin artarak sürdürüleceğini belirtti. Düzgün, “Özellikle toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerin artırılması talimatını verdim.” dedi.

Vali Düzgün, yaptığı açıklamada, Hacılar ilçesinde meydana gelen trafik kazasının derin üzüntüsünü yaşadıklarını, Türkiye’nin dört bir tarafından kazayla ilgili başsağlığı mesajları aldıklarını söyledi. Artan araç sayısına bağlı olarak trafik konusunun ülke genelinde çok daha ciddi sorun haline geldiğini ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olduğunu belirten Vali Düzgün, üzücü olayların yaşanmaması ya da daha az yaşanması adına il genelinde sistemli denetleme ve eğitim çalışmalarının yapıldığını ifade etti.
Ancak tüm bu çalışmalara rağmen zaman zaman üzücü olayların yaşanmasının önüne geçilemediğini kaydeden Vali Düzgün, kazanın yaşandığı bölge başta olmak üzere il genelinde trafik denetimlerinin sıklaştırılması yönünde ilgili birimlere talimat verdiğini dile getirdi.

Vali Düzgün, şöyle devam etti: “Gerek il emniyet müdürlüğümüz, gerekse sorumluluk bölgelerine göre jandarma trafik ekiplerimiz denetimlerini devam ettirecekler. Burada en büyük sorumluluk vatandaşlarımıza, sürücülerimize düşmektedir. Kış mevsimi yaklaştığında, yaklaşık 15 gün önce gerçekleşen yoğun kar yağışının olduğu günlerde, sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü zamanlarda hem ben, hem de hem de emniyet birimlerimiz sürücülerimizin kış mevsimi şartlarına uyum sağlaması konusunda uyarılar yapmıştık. Konu ile ilgili denetimler devam ediyor. Her geçen aracı da taktir edersiniz ki ekiplerimizin durdurması mümkün olmuyor. Arasından sondajlama usulü bazılarını durdurmak suretiyle bu denetimlerini yapıyorlar. Ama ben özellikle toplu taşım araçlarının bundan sonra daha fazla bu konularda denetime tabi tutulmasını trafik ekiplerimize talimat vererek onlardan istedim.”

Vali Düzgün, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 11.12.2013 tarih ve 64035 sayılı genelge ile 54 ilde kış lastiklerinin takılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlatarak, 54 il içerisinde Kayseri’nin de bulunduğunu, bu nedenle özel araç sahiplerinin de kış lastikleri takmasının bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

Sürücülerden kendi can ve mal güvenlikleri ile bu konularda yapılacak denetimlerde sorun yaşamaması için kış lastiklerini takmalarını isteyen Vali Düzgün, şunları ifade etti: "Trafik kazalarını ve bu yolla meydana gelen can kayıplarını engellemek ve en asgari düzeye indirmek hepimizin ortak arzusu. Trafik denetimlerimiz artarak devam edecek. Sürücülerimizin, özellikle kış lastiği bulunmayanların kış lastiklerini özellikle taktırmalarını istiyorum. Vatandaşlarımız seyir halinde iken zor duruma düşmemeleri için, trafik ekiplerinin denetimine tabi olduklarında bundan şikâyetçi olmamaları için önlemlerini almalarını istiyoruz. Bugüne kadar değişik yollarla bana da ulaşarak trafik denetimlerinin sıklığından şikâyet edenler olmuştu. Kayseri’de 7 aydır görevdeyim. Özellikle radar uygulaması konusunda çok şikâyet aldım. Kendilerini düşünmüyorlarsa çocuklarını düşünsünler. Çünkü hız kurallarına uymayan bir başka sürücü o radar uygulamasından şikâyet edenin çocuğuna çarpabilir. Trafik kurallarına herkesin uymasını bekliyoruz.”

Trafik işaretleri ve levhalarının da yollarda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Vali Düzgün, sürücülerin rehberi konumundaki bu unsurların denetlenmesi için de komisyon kurulması yönünde talimat verdiğini açıkladı. Vali Düzgün, “Emniyet, Jandarma, Karayolları, İl Özel İdaresi, Belediye ve ilgisine göre ilçe kaymakamlıklarımızın yer aldığı komisyon trafik işaretleri ve levhaları konusunda inceleme çalışması yapacak, varsa eksik ilgili kurumlar giderilmesini sağlayacaktır.” dedi.

Vali Düzgün, Kayseri’de önümüzdeki günlerde yoğun sis olayının görülmeye devam edeceğini ve gündüz eriyen karların gece gizli buza dönüşebileceği uyarısını da yineleyerek sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.

Vali Düzgün, Hacılar ilçesindeki kazada 2 sürücünün tutuklandığını, tedavi altına alınan 31 yaralıdan 13’ünün taburcu edildiğini bildirerek, tedavisi devam eden 18 yaralıdan 3’ünün takibinin yoğun bakım ünitesinde sürdürüldüğü bilgisini verdi. CİHAN

Yorumlar