Topbaş’tan konsoloslara: Oy verecek olsaydınız herhalde beni tercih ederdiniz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki konsoloslarla bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş’tan konsoloslara: Oy verecek olsaydınız herhalde beni tercih ederdiniz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’daki konsoloslarla bir araya geldi. Seçimleri değerlendiren Topbaş, “Beraberce güzelliği yaşadığımız bu güzel İstanbul’da sizlerin de önemli katkılarınız olduğunu biliyorum. Sizler ülkelerinizi temsil ederek bir İstanbullu olarak burada yaşamaktasınız. Oy verecek olsaydınız herhalde beni tercih ederdiniz diye düşünüyorum.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emirgan Beyaz Köşk’te İstanbul’da görev yapan başkonsoloslarla sabah kahvaltısında buluştu. Konsoloslarla 6 ayda bir bu toplantıları yaptıklarını belirten Topbaş, konuşmasına seçim değerlendirmesiyle başladı. Siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade eden Topbaş, “Vatandaşlarımız istikrarın bozulmaması adına gösterdikleri çaba dünya siyasi tarihine geçecek bir sonuçtur. Seçimleri 2 açıdan değerlendirmek lazım. Özellikle bu seçimlerde muhalefetler başta olmak üzere birçok çevre bu seçimler esnasında özgürce fikirleri beyan edebildiler. Fikirlere müdahale edilmedi. Çok ileri noktada da olsa söylemlerini rahatlıkla söyleyebildiler. Bu bir demokratik ülkenin ne kadar şeffaf ve açık olduğunun ortaya koyan bir anlayış olduğunu ifade etmek istiyorum. Diğer taraftan vatandaşlarımızın bu seçimleri çok önemsediğini gördüm. Türkiye’nin geleceği ve istikrarının olduğu bu dönemde ülkemizin ekonomik krize rağmen başarılı rotasını etkilemeye çalışanlarına yurttaşlarımız fırsat vermeme adına istikrardan yana olma adına seçimlerde karar verdiler. Buna göre değerlendir.” diye konuştu.

Seçimlerin istikrar açısından önemine vurgu yapan Topbaş, şöyle devam etti: “Halkımızın istikrarın bozulmaması adına gösterdikleri çok önemli bir nokta olarak dünya siyasi tarihine geçecek bir sonuçtur. Seçimlerde bu mensubu olduğum parti Türkiye’de daha güçlü bir şekilde halkın desteğini aldığını da bütün dünyaya ifade etmiştir. Bazı çevreler seçimlerin farklı sonuçları ortaya çıkabileceğini zannederek belki farklı değerlendirmelere hazırlıklarını yaparken bunun böyle olmayacağı da ortaya çıktı.”

İstanbul’da 3. dönem başkanlık için yetkilendirilmesinin kendisi için onur verici bir görev olduğunu ifade eden Topbaş, “Yurttaşlarımız bir güven tazelememe yardımcı oldular ve destek verdiler. 10 yıl içerisinde İstanbul’da 27 milyar dolar gibi bir yatırım yapmaya başardık. Şu anda 2014 yılı itibariyle de yatırım bütçemiz 4 milyar doların üzerinde. Kasamızda paramız var. Yatırımlar yapabiliyoruz. Hatta devletin yapması gereken birçok yatırımları dahi metrolar başta olmak üzere başarabilecek bir seviyeye geldik.” diye konuştu.

Konsoloslarla 6 ay sonra yine İstanbul’da bir araya geleceklerini ifade eden Topbaş, Türkiye Belediyeler Birlik başkanı olarak da yılda bir kez büyükelçilerle Ankara’da buluştuklarını söyledi. Kahvaltıya gelen başkonsoloslara seslene Topbaş, “Beraberce güzelliği yaşadığımız bu güzel İstanbul’da sizlerin de önemli katkılarınız olduğunu biliyorum. Sizler ülkelerinizi temsil ederek bir İstanbullu olarak burada yaşamaktasınız. Oy verecek olsaydınız herhalde beni tercih ederdiniz diye düşünüyorum. Çünkü değişim ve gelişmeleri beraber yaşamaktayız. Daha yapacak çok işimiz var.” ifadelerini kullandı.

LALELERDE AKILLI TELEFON UYGULAMASI

Emirgan Korusu’nda isim ve renklerine göre ayrılan lalelerde akıllı telefon uygulaması başladı. Lale kümeleri içinde bulunan levhalardaki kodları akıllı telefona okutunca isimleri çıkıyor. Belediye Başkanı Topbaş, uygulamayı konsoloslara göstererek nasıl kullanıldığını anlattı. Ardından konsoloslarla birlikte fotoğraf çektiren Topbaş, öğrencilerin ‘selfie’ fotoğraflarına da girmeyi ihmal etmedi.

CİHAN

Yorumlar