Topbaş'ın İstiklal'i göle çeviren yağmur şaşkınlığı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi'ni göle çeviren yağmur hakkında şaşkınlığını dile getirdi. Topbaş, "15 dakikada 25 litre yağış var. Mazgal ve su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen bu su birikintisini...

Google Haberlere Abone ol
Topbaş'ın İstiklal'i göle çeviren yağmur şaşkınlığı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstiklal Caddesi'ni göle çeviren yağmur hakkında şaşkınlığını dile getirdi. Topbaş, "15 dakikada 25 litre yağış var. Mazgal ve su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen bu su birikintisini nasıl görüyoruz?" dedi.

Kadir Topbaş, Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla bir törende yaptığı konuşmada İstanbul'da kısa süre içinde etkili olan sağanak yağmur ve sonuçlarına ilişkin değerlendirmeler yaptı. Dünyanın pek yerinde bu tip yağışlar nedeniyle şehirlerin etki altında kaldığını belirten Topbaş, İstiklal Caddesi'ni kısa süre içinde göle çeviren olay karşısında şaşkınlığını dile getirdi. Topbaş, "15 dakikada 25 litre yani kovaları doldurup boşaltıyorsunuz gibi bir yağış var. Yüz küsur yıl önce yapılan bir kanal, tonoz olmasına rağmen, mazgal ve su kanallarına hiç dokunmamamıza rağmen, biz fiziksel hiç bir müdahale etmediğimiz yerde bu su birikintisini nasıl görüyoruz? dedi.

Fiziksel olarak hiç bir müdahaleleri olmadığı halde bölgede böyle bir olay ile karşılaştıklarını belirten Topbaş, "Yüzey kaplamasının dışında mazgallar ve alttaki tonozu rehabilite etmemize rağmen bunu görüyorsak, Londra'da metroyu su basıyorsa, dünyanın bir çok yerinde bu olayları görüyorsak dünya bir takım sinyaller veriyor demektir." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar