Topbaş: Tabelayla ilgili tebligat yapılmamışsa yanlışlık yapılmış demektir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, zabıta tarafından Mecidiyeköy’de FEM Dersanesi’nin tabelalarının kaldırılmasıyla ilgili "Detaylı bir bilgim yok." dedi. Gerekli uyarı ve tebligatların yazılı olarak yapılıp yapılmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Tabelayla ilgili tebligat yapılmamışsa yanlışlık yapılmış demektir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, zabıta tarafından Mecidiyeköy’de FEM Dersanesi’nin tabelalarının kaldırılmasıyla ilgili "Detaylı bir bilgim yok." dedi. Gerekli uyarı ve tebligatların yazılı olarak yapılıp yapılmadığını da henüz bilmediğini kaydeden Kadir Topbaş, “Eğer izinsizse bunun uyarılması lazımdı. Uyarıldı mı bilmiyorum bana bilgi getirecekler. Detaylı bilgi istedim bu konuda. Uyarıları yazılı olarak yapılıp, tebligatları yazılı olarak yapılıp arkasından bu işlemin yapılması lazımdı. Eğer öyle yapmadılarsa bir yanlışlık var demektir.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde kendisini ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makamında ziyaret etti. İadeyi ziyaret gerçekleştirdiğini söyleyen Kadir Topbaş, Hüseyin Avni Mutlu’ya Melen Çayı projesinde yapılan kazılarda yerin 150 metre altından çıkarılan taşlardan yapılan bir tespih hediye etti. Vali Mutlu ise Topbaş’a duvar saati hediye etti. Mutlu, tespihi aldığında “Çok güzel İstanbul taşı” dedi.

Görüşmede basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, bir basın mensubunun Mecidiyeköy’de FEM Dersanesi’nin tabelasının zabıta ekipleri tarafından sökülmesiyle ilgili sorusuna, “Dün gece bu yapılmış. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi bana henüz aktarmadılar. Tebligat yapılmış mı, uyarı yapılmış mı? Çünkü şöyle gelen bilgi; tabi bu tabela vergileri var. Bu tabelaların kendine göre bir izni, işlemleri var. Herkes istediği gibi tabela asamaz. Eğer izinsizse bunun uyarılması lazımdı. Uyarıldı mı bilmiyorum bana bilgi getirecekler. Detaylı bilgi istedim bu konuda. Uyarıları yazılı olarak yapılıp, tebligatları yazılı olarak yapılıp arkasından bu işlemin yapılması lazımdı. Eğer öyle yapmadılarsa bir yanlışlık var demektir. Tabela asanlar da bu kentte çevre ve estetiği düşünmesi lazım. Kurallarını yerine getirmesi lazım. Müracaatını yapması lazım ne gerekiyorsa yapıp ruhsatını alması lazım. Yoksa herkes her yerde iyi niyetlerle de olsa ben buraya şunu koydum demek doğru değil. Bu kentte bir yönetim var. Her iki tarafta bunun hassasiyetinin farkında olmalı. Biz yönetim olarak da burada işlemleri doğru yapmak zorundayız. Diğer taraftan bu kentte hangi kurum ve kuruluş olursa olsun veya şahıslar yada tüzel kişiler olsun bu tip kentle ilgili diğer insanları etkileyecek alanlarda bir ruhsata tabii. Bunu da yerine getirmiş olmaları lazım. İnceleniyor bugün öğleden sonra bir toplantım var buradan sonra geçicem bu konuyla ilgili bilgiyi oraya getirecekler. Detaylı bilgiyi daha görmedim yalnızca olayı gördüm derhal bunun sorgulanmasını istedim neyin nesidir diye bilgi alalım istedim. Zabıtalar böyle bir işlem yapmışlar.” diye cevap verdi.

Konuşmaların ardından Topbaş ile vali Mutlu arasında yapılan görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. CİHAN

Yorumlar