Topbaş: Seçim meydanlarındaki konuşmalar artık geride kalsın

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak seçimlere giren ve 3.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Seçim meydanlarındaki konuşmalar artık geride kalsın

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak seçimlere giren ve 3.dönem İstanbul'a belediye başkanı olan Kadir Topbaş, destekçilerine teşekkür etti. Belediye binası önünde düzenlenen törende toplanan kalabalığa hitap eden Topbaş, "Seçim meydanlarında maksadını aşan konuşmalar artık geride kalsın." dedi.

Topbaş, il seçim kurulunda yapılan törenin ardından mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane'deki belediye binasına geldi. Çalışanlar tarafından çiçeklerle karşılanan Topbaş, toplanan kalabalık tarafından kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Vatandaşların elini sıkan Topbaş, belediye ekibi ile birlikte kürsüye çıktı.

Konuşmasında seçim sürecini değerlendiren ve birlikte çalıştığı arkadaşlarına teşekkür eden Topbaş sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sürecin geride kaldığını ve bu süreçte yarışan partilere bir çağrıda bulunan Topbaş, aynı dili konuşanların değil, aynı duyguyu paylaşanların anlaşabileceğini ve partilerin mutlaka milletin dilini konuşanlarla iletişim kurması gerektiğini söyledi.

Büyükşehirde, belediye meclislerinde, ilçelerde milletin yetki verdiğini belirten Topbaş, "Seçim meydanlarında maksadını aşan konuşmalar artık geride kalsın. Devamlı onu tekrar etmenin kimseye faydası yok. Biz 77 milyon büyük bir aileyiz, büyük bir milletiz. Kol kola girdiğimiz, omuz omuza olduğumuz zaman Çanakkale destanları yazmış bir milletiz. Dünyadaki bütün gelişmeleri yakından takip ederek evlatlarımızın ve milletimin yarınlarını beraberce hazırlayacağız. Bin yıllık tarihimizin izlerini yaşattığımız bu vatan toprağında yaşayan tüm insanlar olarak bir sevgi yumağı oluşturmak zorundayız. Ayrı gayrı yapamayız, beraberce büyük bir milletiz biz." dedi.

İstanbul'da 3.dönem başkan olarak hiç bir kula nasip olmayan bir yetkilendirmeyi İstanbullulardan aldığını belirten Topbaş, İstanbullulara bu anlamda teşekkür ettiğini söyledi. 2004 yılında seçildiği zamankinden daha heyecanlı olduğunu söyleyen Topbaş, "Bir damla bile eksiltmeden daha da farklı bir heyecan ile görevimin başındayım." dedi.

Görev süresinin sonunda geri kalan 5 yılı değerlendirdiğinde yaptıklarını gururla anlatacaklarını söylen Topbaş, "O kadar iş yaptık, anlatmaya fırsat bulamadık. Çok hizmetlerimiz var. Miniatürk'ün yanında açtığımız çadırda İstanbul'a yaptığımız hizmetleri bir izleyiniz. Neler yaptığımız biz dahi unuttuk ama İstanbul kazandı. Bu süreç yeni, farklı bir süreç. Vatandaşlarımızla, yurttaşlarımızla daha yakın ilişkiye gireceğimiz, daha açık şeffaf bir yönetim anlayışıyla beraber yürüyeceğimiz bir döneme giriyoruz. Kavgaları, gürültüleri geride bırakarak yeni bir sayfa açıldı. Bu tertemiz sayfayı hiç kirletmeden, beraberce İstanbullular olarak geleceğin tarihini atacağız." diyerek kendisini dinleyenlere teşekkür etti.

Topbaş'ın konuşması sırasında partililer uzun süre slogan atarak destek verdi.

CİHAN

Yorumlar