Topbaş: Sarıyer’de 20 bin hayvanlık barınak yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ağva’nın Şile’nin ve Çatalca’nın en büyük problemlerinden birinin sokak hayvanları olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Topbaş: Sarıyer’de 20 bin hayvanlık barınak yaptık

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ağva’nın Şile’nin ve Çatalca’nın en büyük problemlerinden birinin sokak hayvanları olduğunu söyledi. Topbaş, “Güney’deki ilçeler bu hayvanları toplayıp gidip boş araziye bırakıyor. Sokakta yürümek bile mümkün değil. 700 bin metrekarelik alanda Sarıyer’de 20 bin hayvanlık barınak yaptık. Pendik’te de yer tedarikini yaptık 15 bin hayvanlıkta orada yapacağız.” dedi.

Kadir Topbaş, Şile’de düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Tören de konuşan Topbaş, Şile’ye yapılacak olan projelerden bahsetti. Topbaş, “Burada açıklayım, daha önce burada bulunan tarihi değirmeni tekrardan yerine yaparak doğal buğday ve çavdarı taş değirmende öğütüp orada yapılan taş fırında ekmek üreteceğiz. Ayrıca köylerden gelecek olan yoğurt, yumurta, tereyağ ne varsa İstanbulluların gelip burada kahvaltı yapmasını İstanbul’a paket paket doğal ürünler götürmesini sağlayacağız. Bunun sayesinde hem buradaki halkın balı, yoğurdu, ürünleri İstanbul’a doğal gıda olarak aktarılacak. Hem de tarihi değirmen hayata geçecek.” ifadelerini kullandı.

Ağva’nın Şile’nin ve Çatalca’nın en büyük problemlerinden birinin sokak hayvanları olduğunu hatırlatan Topbaş, şöyle devam etti: “Güney’deki ilçeler bu hayvanları toplayıp gidip boş araziye bırakıyor. Sokakta yürümek bile mümkün değil. 700 bin metrekarelik alanda Sarıyer’de 20 bin hayvanlık barınak yaptık. Pendik’te de yer tedarikini yaptık 15 bin hayvanlıkta orada yapacağız.”

İstanbul’daki 29 ilçede yoğunluğa göre ne kadar gerekiyorsa kreş yapacağını söyleyen Topbaş, “Bütün ilçelere kreşler yerleştireceğiz. Yarınlarımız olan çocuklarımız için böyle bir imkanı ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin istikrar için önemli olduğunu aktaran Topbaş, şunları kaydetti: “Türkiye’nin repo faizinin 6-7 bin olduğu, bankaların boşaltıldığı, kamu zararının ortaya çıkarıldığı millet olarak faizini cebinizden ödediğiniz dönemleri tekrar geri getirmek isteyebilirler. Yerel yönetimler şehirlerin istikrarı ülkenin geleceğinin teminatıdır. Yerel yönetimler şehrin ve ülkenin gelişmesine önem verirler. Yerel yönetimler gelişmese size doğalgaz gelmez köylere kadar ulaşmazdı.”

Şile’nin gelişmesinin öncelikle alt yapısıyla mümkün olduğunu söyleyen Topbaş, “Şehirler istikrarı oluştururlar. Şehir yönetimleri bunun için önemlidir. Şehir yönetimlerinin aktif olmadığı devlet gücünün sadece aktif olduğu rejimler başka rejimlerdir. Yerel yönetimlerin aktif olduğu etkin rejimlerde demokratik rejimlerdir. Birileri sapla samanı karıştırıp yerel yönetimleri ne ihtiyaç var diyebilir.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar